Salomon uten tap i Østerrike, men er likevel misfornøyd: – Ikke der jeg vil være

Johan Salomon. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noJohan Salomon. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

– En skuffende turnering, sier Johan Salomon (19) etter 6,5 poeng og sjuendeplass.

av Tarjei J. Svensen

19-åringen ble best av 14 nordmenn i Lienz Open som ble avsluttet i Østerrike i dag.

Den regjerende norgesmesteren endte på 7. plass med 6,5 poeng på de ni rundene etter to avsluttende remiser. Tyrkiske Vahap Sanal (18) gikk til topps med 7,5 poeng, foran norgesvennen Evgeny Romanov på 7 poeng.

SE OGSÅ: Endelig resultatliste

– Det var en skuffende turnering. Jeg hadde dårlig teknikk, spesielt i runde 8. Men jeg spilte solid og stod aldri dårligst i løpet av turneringen, sier Salomon til Matt & Patt.

Selv om 19-åringen gikk ubeseiret gjennom de ni rundene, og prestasjonen er over forventet score, er Salomon ikke fornøyd med egen innsats.

– Scoren er ikke der jeg vil være, sier Salomon som fortsatt jakter sitt tredje og avgjørende stormesternapp.

Salomon var rangert som nummer sju blant de 101 deltakerne som inkluderte fem stormestere og tolv internasjonale mestere. Nordstrand-spilleren var han aldri i nærheten av stormesternapp da han møtte for få stormestere i løpet av turneringen.

Salomon kan likevel glede seg over fire poeng på ratingkontoen, noe som gjør at 19-åringen nå uoffisielt skal være oppe på 2489. Det er 11 poeng unna stormesterkravet på 2500.

Hans beste parti var nedspillingen av Leon Mazi (2355) i femte runde.

Den øverste gruppen i Lienz hadde fem stormestere og tolv internasjonale mestere blant de 101 deltakerne. Simen Agdestein stilte opprinnelig til start som en av favorittene, men valgte å trekke seg etter bare tre runder på grunn av en forkjølelse.

NTG-treneren hadde med seg en rekke tidligere, nåværende og fremtidige elever på sjakklinjen.

– Folket storkoser seg. Slike turer er det mest konstruktive vi gjør med tanke på utviklingsarbeid. Jeg er veldig fornøyd og tenker bare sportslig utbytte, sa Agdestein til Matt & Patt.

SE OGSÅ: Alle norske resultater i Dolomitenbank Open

Det andre norske håpet i Østerrike, Johan-Sebastian Christiansen (18), lå bra an etter seks runder, men gikk så på to tap i 7. – og 8. runde. Seier i siste runde gjorde at sandefjordingen endte på 17. plass med 5,5 poeng, bare litt under forventet score.

Tor Fredrik Kaasen (14), Lars Oskar Hauge (18) og Sebastian Mihajlov (17) skuffet alle med prestasjoner godt under forventet score.

Langt bedre gikk det for Lucas Ranaldi, Eivind O. Risting og Eivind Bruaset som alle endte på pluss-siden og tjener ratingpoeng i bøtter og spann.

I B-klassen gjorde Ingrid Greibrokk og Sara Næss sterke prestasjoner. Greibrokk vant alle sine seks partier etter å ha stått over de tre første rundene.

SE OGSÅ:
(Besøkt 966 ganger, 1 besøk i dag)