Tenåringer dominerte rekordstor Superlyn

Aryan Tari vant oppgjøret mot Johan-Sebastian Christiansen. Foto: Tarjei J. SvensenAryan Tari vant oppgjøret mot Johan-Sebastian Christiansen. Foto: Tarjei J. Svensen

Stormester var best.

av Tarjei J. Svensen

Det er stor interesse for norsk sjakk for tiden. Det var tirsdagens utgave av Oslo Schakselskaps Nortekk Superlyn et godt bevis på.

Med 56 deltakere satte Norges største sjakklubb ny deltakerrekord for en tirsdagslyn. Det er to mer enn den forrige rekorden satt i november 2015. Den gang vant ingen ringere enn Magnus Carlsen foran Boris Gelfand i det som fortsatt er tidenes sterkeste lynsjakkturnering i klubben.

I tirsdagens februarutgave var det imidlertid Aryan Tari (17) som knepent stakk av med seieren, foran VM-rival Johan-Sebastian Christiansen (18). Begge tok 9,5 poeng på de 11 rundene. Lars Oskar Hauge (18) på tredjeplass med 8,5 poeng gjorde at det var kun tenåringer på pallen i den rekordstore lynsjakkturneringen.

Daniel Kovachev, Roar Elseth og Lucas Ranaldi tok de neste plassene på 7,5 poeng.

SE OGSÅ: Endelig resultatliste

Det var årets første Superlyn i klubbens lokaler. Det faste arrangementet, som sponses av taktekkerbedriften Nortekk, er landets mest populære lynsjakkturnering og samler flere av Norges beste sjakkspillere.

Fra venstre: Toer Johan-Sebastian Christiansen, vinner Aryan Tari og treer Lars Oskar Hauge. Foto: Tarjei J. Svensen

Fra venstre: Toer Johan-Sebastian Christiansen, vinner Aryan Tari og treer Lars Oskar Hauge. Foto: Tarjei J. Svensen

 

(Besøkt 882 ganger, 1 besøk i dag)