Brødreduoen som gjør Eliteklassen enda sterkere

Brødrene Kjetil og Espen Lie. Foto: Tarjei J. SvensenBrødrene Kjetil og Espen Lie. Foto: Tarjei J. Svensen

Flere nye påmeldinger til Norges største sjakkfest.

av Tarjei J. Svensen

I september ble det bekreftet at stormestertrioen Jon Ludvig Hammer, Frode Urkedal og Aryan Tari deltar i årets Eliteklasse i sjakk under Landsturneringen i Stavanger, som spilles fra 30. juni – 8. juli.

Nå er det klart at klubben har sikret seg Porsgrunns-brødrene Kjetil og Espen Lie som deltakere i kampen om NM-tittelen. Det bekrefter Stavanger sjakklubb i en pressemelding.

Kjetil A. Lie (36) er stormester siden 2005 og ble norgesmester i både 2009 og 2010. Han har trappet ned med sjakken de siste årene, men spiller aktivt for Asker i Codanserien. For tiden er han rangert som nummer seks i Norge.

Espen Lie (32) er internasjonal mester og har én NM-tittel fra 2007. Espen er rangert som nummer 17 i Norge.

I tillegg er også juniorne Johan-Sebastian Christiansen og Kristian Stuvik Holm, OL-spiller Nicolai Getz samt forfatter og Aftenposten-spaltist Atle Grønn påmeldt Eliteklassen. Med fire stormestere og fem internasjonale mestere ligger alt til rette for en tøff turnering på Clarion Energy Hotell i Stavanger.

SE OGSÅ: Deltakerlisten under Landsturneringen i sjakk 2017

Startskuddet for Landsturneringen går 30. juni. Eliteklassen starter i år én dag tidligere enn de andre klassene, noe som gjør at de beste spillerne unngår den forhatte dobbeltrunden.

Per dags dato er det påmeldt 241 deltakere i Landsturneringen i sjakk. Fristen for påmelding uten tilleggsavgift er 1. juni.

– Jeg tror dette skal bli veldig bra. Det er et flott hotell og vi har som ambisjon at dette skal bli en veldig bra Landsturnering som skal bli minnerik for alle deltakere og ledsagere, uttalte Petter Fossan i Stavanger sjakklubb til Matt & Patt i september.

Stavanger arrangerer for øvrig en jubileumsturnering 17. – 19. mars i anledning klubbens 100-årsjubileum.

(Besøkt 959 ganger, 1 besøk i dag)