Derfor blir det ingen TV 2-dekning av Tata Steel Chess

TV 2 med sitt sjakkstudio i Stavanger. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noTV 2 med sitt sjakkstudio i Stavanger. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

TV 2 mener de fremdeles er sjakk-kanalen.

av Tarjei J. Svensen

Det blir ingen norsk tv-dekning av storturneringen Tata Steel Chess i Wijk aan Zee, der både Magnus Carlsen og Aryan Tari stiller fra og med lørdag. Det bekrefter TV 2s Eirik Haaland overfor Matt & Patt.

– Det kræsjer med håndball-VM for herrer, skriver TV 2s Eirik Haaland i en sms til Matt &  Patt.

Mens NRK sitter på VM-rettighetene, har TV 2 dekket de fleste av Carlsens superturneringer siden 2014. Den forrige turneringen som ble dekket var Norway Chess i april og kanalen har i 2016 vært gjennom en vanskelig periode med store kutt i selskapet. Nylig ble regnskapstall som viste et underskudd på 288 millioner offentliggjort. 177 ansatte skal kuttes innen 2020.

En av dem som måtte gå, er den populære programlederen og reporteren under sjakksendingene Kaja Snare. Hun er nå i NRK Sporten.

Dermed valgte kanalen å prioritere håndball-VM i Frankrike foran en sjakkturnering i Nederland.

Haaland sier likevel at kanalen vil komme sterkt tilbake, men foreløpig er det kun dekning av Norway Chess 5. – 17. juni som definitivt er spikret og fastsatt.

– TV 2 er fremdeles sjakk-kanalen, lover Haaland.

For norske sjakkentusiaster som vil følge turneringen, er det likevel mulig å følge de internasjonale sendingene hos arrangøren med Yasser Seirawan. Chess24 vil også dekke det med blant andre Jan Gustafsson og Peter Svidler i studio, men nettstedet krever fra nå av Premium-medlemskap til cirka 85 kroner i måneden for å få tilgang til dette.

Jon Ludvig Hammer dekker også turneringen med tekst-kommentarer for VG Direkte.

SE OGSÅ:
(Besøkt 8 149 ganger, 1 besøk i dag)

2 kommentarer på "Derfor blir det ingen TV 2-dekning av Tata Steel Chess"

  1. Glad vi har internasjonale sendinger i hvertfall

  2. Trond-Arne Ausdal | 3. juni 2017 på 22:56 |

    Det blir vel sending fra Norway Chess?

Stengt for kommentarer.