Hammer fikk revansje i tidenes største hurtigsjakk-NM

Rundeoppsettet i siste runde av Åpent NM fikk Hammer til å glise. Der ventet nemlig Johan-Sebastian Christiansen med hvit. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noRundeoppsettet i siste runde av Åpent NM fikk Hammer til å glise. Der ventet nemlig Johan-Sebastian Christiansen med hvit. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Norgestoeren vant mesterskapet for tredje gang på seks år. Se Rolf Haugs bilder fra Sandefjord!

av Tarjei J. Svensen

Fredag måtte Jon Ludvig Hammer se seg slått av en utilnærmelig Johan-Sebastian Christiansen i lynsjakken. I hurtigsjakken lørdag og søndag var imidlertid norgestoeren i en klasse for seg under Åpent NM i hurtigsjakk på Scandic Park Hotell i Sandefjord.

Det var Hammers tredje seier i Åpent NM i hurtigsjakk etter at han vant både i 2011 og 2012. Under fjorårets mesterskap i Fredrikstad måtte Hammer se både Aryan Tari og Frode Urkedal foran seg.

Hammer tok knallsterke 9 av 10 poeng og cruiset inn til suveren NM-tittel i hurtigsjakk og ble 6000 kroner rikere. 26-åringen åpnet forrykende med åtte strake seire og førsteplassen var sikret én runde før slutt. Selv etter to avsluttende remiser mot Anders Hobber og Johan-Sebastian Christiansen ble forspranget ned til resten av feltet på halvannet poeng.

SE OGSÅ: Endelig resultatliste Åpent NM i hurtigsjakk

Bjørnar Byklum og Jøran Aulin-Jansson på de to neste plassene. Spesielt sistnevnte imponerte 36 år etter at han sist vant Åpent NM i hurtigsjakk. Det var 68 deltakere som stilte til start i toppgruppen.

For første gang i historien ble et Åpent NM overført direkte på nett, men foreløpig er ingen partier med unntak av siste runde offentliggjort. Her er det spennende oppgjøret mellom Hammer og Christiansen:

Stor interesse for siste runde mellom Jon Ludvig Hammer og Johan-Sebastian Christiansen. Foto: Tarjei J. Svensen

Stor interesse for siste runde mellom Jon Ludvig Hammer og Johan-Sebastian Christiansen. Foto: Tarjei J. Svensen

De tre øverste i Åpent NM i hurtigsjakk. Fra venstre: Bjørnar Byklum, Jon Ludvig Hammer og Jøran Aulin-Jansson. Foto: Tarjei J. Svensen

De tre øverste i Åpent NM i hurtigsjakk. Fra venstre: Bjørnar Byklum, Jon Ludvig Hammer og Jøran Aulin-Jansson. Foto: Tarjei J. Svensen

Det ble satt en historisk deltakerrekord på Scandic Park Hotell i Sandefjord med 322 deltakere fordelt på de tre gruppene. Det gjør ikke bare mesterskapet til det største i historien, men også den største helgeturneringen norsk sjakk noen gang har hatt.

Arrangøren, med Øystein Brekkes Norsk Sjakkforlag i spissen, fikk gode skussmål for innsatsen med mesterskapet, selv om fredagens lynsjakkturnering tok fem timer etter store forsinkelser. Norges Sjakkforbund melder for øvrig at det foreløpig ikke er klart hvem som arrangerer mesterskapet i 2018.

P.S: Gruppe B ble vunnet av Fredrik Grundekjøn, Tromsø med 8,5 poeng og gruppe C av Shaya Irandoust, Sarpsborg også med 8,5 poeng.

Matt & Patt-fotograf Rolf Haug har tatt disse fantastiske bildene fra mesterskapets siste dag.

(Besøkt 2 999 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Hammer fikk revansje i tidenes største hurtigsjakk-NM"

  1. Jarl Henning Ulrichsen | 9. januar 2017 på 22:31 |

    Du så naturligvis at Christiansen vinner direkte etter 73…Dc7+ istf. 73…Dg4+?

Stengt for kommentarer.