Lars Oskar (18) herjet med Norges lynsjakkelite: – Jeg er overrasket

Lars Oskar Hauge. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noLars Oskar Hauge. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

18-åringen slo Jon Ludvig Hammer, Simen Agdestein og Aryan Tari og tok sin største lynsjakktriumf i karrieren.

av Tarjei J. Svensen

Noen ganger klaffer bare alt. Det må det sies å ha gjort for Lars Oskar Hauge (18) i dag. OSS-spilleren tok søndag en imponerende seier i lynsjakkturneringen Superjackpot lyn-NGP i Stjernen sjakklubbs lokaler på Grünerløkka i Oslo.

Hauge kjørte over de fleste motstanderne og da det hele var over hadde 18-åringen vunnet ti av elleve partier. Det trenger isolert sett ikke å være så mye å skryte av, men når nesten hele Norges sjakkelite er på plass, blir prestasjonen mange hakk større.

– Jeg er overrasket! Jeg har ikke vært i nærheten av å vinne en like sterk lynsjakkturnering før, sier Lars Oskar Hauge til Matt & Patt.

Blant motstanderne som måtte se seg slått er Jon Ludvig Hammer, Simen Agdestein, Aryan Tari og Johan-Sebastian Christiansen. De nevnte er kanskje fire av landets fem beste lynsjakkspillere.

– Jeg har slått alle de jeg slo før. Men aldri i samme turnering, sier Hauge.

Hauge var likevel i en egen klasse og endte halvannet poeng foran nærmeste konkurrent. Hammer tok andreplassen med 8,5 poeng, foran overraskelsesmannen Bertil Svendsen på tredje plass.

Agdestein, Tari og Christiansen, som sammen med Magnus Carlsen blir Norges representanter i VM i Qatar i romjulen, er neppe fornøyd med 5. – 6. og 7. plass to og to og et halvt poeng bak Hauge.

– Jeg hadde hellet med meg idag, bortsett fra i det tiende partiet der jeg bare satt bort en vunnet stilling. Men Nicolai (Getz) bukka matt i én, mens Simen gikk ut på tid. Johan-Sebastian bukka også, sier en ydmyk 18-åring.

Turneringen på Grünerløkka inngikk i Norges Grand Prix og hadde 56 deltakere.

(Besøkt 1 785 ganger, 1 besøk i dag)