Oslo vil ha Magnus Carlsens VM-match i 2018

Kanskje kan Magnus Carlsen løfte VM-pokalen i 2018 i Oslo? Foto: Maria EmelianovaKanskje kan Magnus Carlsen løfte VM-pokalen i 2018 i Oslo? Foto: Maria Emelianova

Oslos byrådsleder Raymond Johansen foreslår Rådhuset som mulig arena.

av Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen har løftet VM-pokalen i været i Chennai, Sotsji og New York. I 2018 kan Oslo bli byen hvor sjakkstjernen skal sikre seg VM-tittelen. Om Norges Sjakkforbund får det som det vil.

Det er NRK som kommer med nyheten torsdag formiddag.

– Vi tror vi kan skape en fantastisk folkefest i Oslo og i Norge, sier generalsekretær i Norges Sjakkforbund, Geir Nesheim til NRK.

Ifølge kanalen skal Nesheim i samtaler med byrådsleder Raymond Johansen og ordfører Marianne Borgen torsdag. Sistnevnte er selv sjakkspiller i sine yngre dager.

Byrådslederen har allerede foreslått et mulig spillested:

– Jeg ser for meg at kampen kan spilles i storsalen i Rådhuset, sier Johansen til Dagsavisen.

Sjakkforbundet har allerede fått 500.000 kroner til å utarbeide en søknad, men for å komme i mål trengs det trolig opp i mot 50 millioner kroner.

– Dette blir krevende, men vi er optimister, sier Nesheim.

Stavanger lar seg ikke stoppe

Oslo er imidlertid ikke den eneste byen som har meldt sin interesse. Norway Chess-sjef Kjell Madland, som var til stede i New York, har allerede startet arbeidet med å få matchen til Stavanger i 2018 eller 2020.

– Vi har fått en solid erfaring som arrangør. Vi har hatt alle de aller beste spillerne i verden på turneringene våre. Vi har også gjort en del, som andre arrangører ikke har gjort, for å fremme sjakken med å nå ut til publikum og kommersialisere sjakken litt. Hvorfor skal ikke VM kunne komme til Norge, uttalte Madland til Dagbladet.

Madland sier til Stavanger Aftenblad torsdag at Oslos mulige søknad ikke har noen betydning på deres satsning på å få matchen til oljebyen.

– Oslo er tydeligvis kommet lenger enn oss når det gjelder politisk støtte, men dette endrer ikke noe på vårt arbeid, sier styrelederen til Aftenbladet.

Det skal også være flere byer i Asia som har meldt sin interesse, bekrefter FIDE-topp George Mastrokoukos på Twitter.

Agons sjef Ilya Merenzon uttalte på avslutningen i New York at en avgjørelse blir tatt i «løpet av kort tid», men trolig vil ikke avgjørelsen tas før i første kvartal av 2017.

Hvor vil du at VM-matchen i 2018 skal spilles?

Vis resultat

Loading ... Loading ...
(Besøkt 1 425 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Oslo vil ha Magnus Carlsens VM-match i 2018"

 1. Trond-Arne Ausdal | 8. desember 2016 på 14:42 |

  Skal matchen ti Norge, må den til Stavanger.
  Det er bare helt naturlig at matchen skal dit ettersom Stavanger nå er Norges sjakkhovedstad.

  Norge har flere byer enn bare Oslo. Det er det fort gjort å glemme til tider. Skal noe til Norge, så skal det på død og liv til Oslo, det være seg internasjonale eventer eller nasjonale kontor og etater.

  Stavanger kan representere Norge på en minst like god måte som Oslo.

  Det beste hadde kan hende likevel vært å overlate ansvaret for matchen i utlendingenes hender. Er det nemlig ikke slik at de fleste som har spilt match i eget land har hatt store problemer med å forsvare tittelen?

Stengt for kommentarer.