Carlsen banket Nakamura i «tidenes internettmatch» i siste test før VM

Magnus Carlsen spilte matchen fra et ukjent sted mot Hikaru Nakamura. Foto: Chess.comMagnus Carlsen spilte matchen fra et ukjent sted mot Hikaru Nakamura. Foto: Chess.com

Chess.coms «Grandmaster Blitz Battle» satte flere seerrekorder.

av Tarjei J. Svensen

– Det var fantastisk å se på. Jeg er bare så imponert over hvor god Magnus er. Han var i førersetet fra starten av. Magnus er et monster, sa Daniel Rensch, visepresident i Chess.com og kommentator under matchen.

For Hikaru Nakamura ble ingen match for Magnus Carlsen i finalen av «Grandmaster Blitz Battle» som ble holdt på verdens største sjakklubb torsdag kveld.

Amerikaneren åpnet med seier i det første lynsjakkpartiet, men det var også den eneste gangen 28-åringen var i ledelsen i løpet av de 25 partiene.

Carlsen viste utrolige forsvarsegenskaper og holdt deretter erkerivalen på trygg avstand. Det endte med en overbevisende 14,5-10,5-seier.

– Jeg har spilt mange treningspartier de siste ukene, så det hjalp meg mye i dag, kommenterte Carlsen etterpå.

Det er verdensmesterens siste opptreden før VM-matchen mot Sergey Karjakin i New York. Han forbereder seg til matchen på et hemmelig sted i verden, men lettet litt på sløret i intervjuet etterpå.

– Jeg er i Karibien og jeg forbereder meg definitivt til VM-matchen, sa Carlsen.

Carlsen får med seg rundt 53.000 norske kroner for seieren. Nakamura må nøye seg med rundt 30.000 kroner.

Den norske verdensmesteren kvalifiserte seg til finalen ved å knuse armeneren Tigran L. Petrosian 21-4 i kvarten. Den gang spilte Carlsen så bra at Chess.coms antijuksesystem reagerte.

Carlsen fortsatte ferden mot finalen ved å slå ut Alexander Grischuk 16-8. Nakamura på sin side måtte knocke ut Pentala Harikrishna og Maxime Vachier-Lagrave.

I dag ledet verdensmesteren 5,5-3,5 etter de første lynsjakkpartiene med 5 minutter pluss tre sekunder tilleggstid. Etter treminutterspartiene økte han ledelsen til 10,5-5,5 ved å vinne 5-2.

Nakamuras enesteående egenskaper i den raskeste disiplinen hjalp ham til en knapp seier 5-4-seier i den siste bullet-delen.

Slo alle tidligere seerrekorder

Chess.com melder for øvrig at torsdagens drømmematch nær doblet deres tidligere rekorder for overføringer via streamingnettstedet Twitch. I løpet av de tre timene var nær 200.000 brukere inne for å følge de to verdensstjernene, som satt på hvert sitt webkamera.

På det meste var nærmere 30.000 brukere for å følge de to rivalene barke sammen.

Watch live video from Chess on www.twitch.tv

(Besøkt 2 799 ganger, 1 besøk i dag)