Tromsø fikk telefon fra anonym giver – nå er de tilbake i Eliteserien

Tromsø Sjakklubb i Eliteserien forrige sesong. Foto: Tarjei J. SvensenTromsø Sjakklubb i Eliteserien forrige sesong. Foto: Tarjei J. Svensen

– Vi er glade for at saken nå har løst seg for denne gang, sier Tromsø-leder Jan Sigmund Berglund.

av Tarjei J. Svensen

Fire dager etter at Tromsø sjakklubb overraskende meldte at de trakk seg fra Eliteserien 2016/17, er det klart at klubben likevel blir å se i den landsomfattende serien.

Det bekrefter Norges Sjakkforbund tirsdag kveld. Trondheim sjakklubb takket ja til å erstatte Tromsø, men har sagt fra seg plassen etter den nye utviklingen.

– Vi er glade for at saken nå har løst seg for denne gang. Takk til Trondheim Sjakkforening for generøs håndtering. Vi merker oss også at Sentralstyret har lovet å se på de økonomiske betingelsene innen neste sesong, sier leder i Tromsø Sjakklubb Jan Sigmund Berglund.

Jan Sigmund Berglund. Foto: Tarjei J. Svensen

Jan Sigmund Berglund. Foto: Tarjei J. Svensen

Til Matt & Patt sier Berglund at klubben nå ser frem til å delta i Eliteserien.

– Det er klart at i utgangspunktet ønsket vi å spille i Eliteserien, spesielt fordi vi har en lovende ungdomssatsning i år. Det var veldig synd å skuffe ungdommene som skulle spille, men økonomisk så ble det uforsvarlig å være med i år. Så derfor måtte vi det sier Berglund til Matt & Patt.

Kuvendingen kom etter at Berglund i går fikk en telefon med en garanti fra en anonym giver.

– Vi fikk en telefon sent i går kveld med tilbud om å dekke de kostnadene vi ville få utover det NSF dekker. Det er en person som kjenner godt til sjakkmiljøet, sier Berglund, som ikke har foreløpig ikke selv har snakket med vedkommende direkte.

Nå ser klubben frem til å delta i Eliteserien helt uten eksterne spillere. Stormester Maxim Turov, som tidligere var tilknyttet NTG Tromsø som trener, har reist fra byen. Nå er det helt opp til en gruppe med mange lovende ungdommer som blant annet består av søsknene Machlik, Tor Fredrik Kaasen og kadettnorgesmester Mads Vestby-Ellingsen.

– Vi håper først og fremst at det skal bli en flott og god opplevelse for ungdomsgjengen som deltar. Det er en gjeng med ungdommer og norgesmestere som deltar . Det blir veldig spennende.

Det var fredag at klubben overraskende meldte at de trakk seg fra Eliteserien på grunn av den store økonomiske belastningen.

– Vi måtte forvente å ha reiseutgifter kommende sesong på ca. 23-25.000 kroner som NSF ikke dekket. Alle helger ville vi gå tusenvis av kroner i minus, skrev Berglund i en begrunnelse for avgjørelsen.

Flere har pekt på at hjemmelagene i Østlandsområdet har for store fordeler i forhold til klubber i andre deler av landet. Tromsø foreslo derfor å spille sine matcher over Internett, men fikk avslag av Sentralstyret i Norges Sjakkforbund.

At Tromsø måtte melde pass på grunn av økonomien, vekket reaksjoner blant flere. Lars Magne Andreassen foreslo i et innlegg på Matt & Patt at de andre klubbene kunne delta på et spleiselag, mens Black Knights’-spiller Maxim Devereaux personlig gikk ut og tilbydde Tromsø 3000 kroner.

– Jeg har bare fått snakket med noen få av klubbmedlemmene i Black Knights, men vi ønsker å se Tromsø spiller i Eliteserien, og derfor tilbyr vi 3.000 kr, enten fra klubben vår eller personlig. Hvis alle de andre klubbene i Eliteserien gjør det samme, så bør det dekke underskuddet til Tromsø, skrev Devereaux.

Årets Eliteserie i sjakk spilles over tre helger med start 28. – 30. oktober.  Nytt av året er at spillehelgene er delt. Noen lag, blant disse Tromsø, spiller den første helgen i Bergen, mens kampene i Oslo skal spilles i Oslo Schakselskaps lokaler.

Tromsø møter i det tre første rundene SK 96, Stavanger og Bergens.

(Besøkt 1 293 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Tromsø fikk telefon fra anonym giver – nå er de tilbake i Eliteserien"

  1. GeirTvedthaug | 21. oktober 2016 på 18:18 |

    Pinglete av Trondheim. Å holde på plassen hadde satt skapet på plass og en ettertrykkelig stopper for denslags spill vi har sett her.

Stengt for kommentarer.