Nå er VM-billettene til salgs. De blir ikke billige

Fulton Market er fortsatt en byggeplass, men skal være før i tide før VM-matchen starter, ifølge Agon. Foto: mattogpatt.no

Dersom du har tenkt deg til USA, må du punge ut.

av Tarjei J. Svensen

Det er fem uker til det braker løs i New York med VM-matchen mellom Magnus Carlsen og Sergey Karjakin. De fleste nøyer seg med å bivåne det hele foran tv- eller pc-skjermen, men en flokk nordmenn er også ventet over Atlanteren for å følge moroa ringside.

Nå har arrangøren Agon endelig lagt billettene ut på salg – seks uker etter den opprinnelige annonserte datoen 17. august.

LES OGSÅ: Her skal VM-matchen spilles

– Hvert førstetrekk blir en mediebegivenhet, så vi booker kjendiser og andre viktige folk for media og sporten. De gjør forhåpentligvis til at det blir en bedre seeropplevelse, sier Agon-sjef Ilya Merenzon.

Men billig blir det ikke. Har du tenkt deg til spillestedet Fulton Market på nedre del av Manhattan, må du punge ut.

Så mye vil det koste

Fra Fulton Market ved South Street Seaport i New York. Foto: mattogpatt.no

Fra Fulton Market ved South Street Seaport i New York. Foto: mattogpatt.no

Prisene starter nemlig på 600 kroner (75 dollar) for å følge ett parti på Fulton Market i rundene 2 til 11. Åpningsrunden 11. november koster deg 800 kroner, og dersom du ønsker å være til stede under det 12. – og siste ordinære partiet 26. november, må du ut med hele 1200 kroner (150 dollar).

Skal du være til stede på flere enn fire runder, kan det imidlertid lønne seg å kjøpe et såkalt Tournament Pass til 2400 kroner (300 dollar). Merk at et gebyr på 4,5 prosent kommer i tillegg til den oppgitte prisen.

Agon-sjefen snakket varmt om planene for VM under en pressekonferanse i Baku. Interessen fra media er ventet å bli enorm. Men hvor gode blir forholdene for tilskuerne?

– Vi skal gjøre to ting for tilskuere. Det ene er at vi kommer til å endre hvordan det er å være til stede på en sjakkevent. Vanligvis når du besøker en sjakkturnering, må du levere inn telefonen din og sitte musestille og følge partiet. Det vi gjør i New York er at vi bygger glassbur, som et musikkstudio, som er fullstendig lydisolert. Det blir ikke vanlige sitteplasser, men mer som en lounge der man kan gå rundt, ta en kaffe, snakke med venner og følge partiene, sa Merenzon.

Agon med skisse fra spillelokalet i New York.

Agon med skisse fra spillelokalet i New York.

Merenzon informerte også om at interessen for de såkalte «VIP-pakkene» til 4800 kroner (600 dollar) per stykk, er langt over hva de hadde forventet. Blant fordelene er egen VIP-inngang, bedre utsikt til spillerne, mulighet til å få kommentering på stedet fra stormestere samt en egen «Virtual Reality (VR)-experience», som gjør at man kan følge spillerne i 360 grader.

– Vi er veldig stolte av at sjakk, en av de eldste sportene i verden, gjør noe helt nytt: En helt ny og oppslukende måte å følge sjakk på som vil fengsle flere hundre millioner eksisterende og nye fans.

vm-2016

Det er foreløpig ikke kommet noe informasjon om når på dagen partiene skal starte, men ettersom NRK har en finger med i spillet som rettighetshaver, antas det et starttidspunkt mellom kl 18 og 20 norsk tid.

Agon har vært utsatt for stadige spekulasjoner etter at de ikke offentliggjorde sponsorene. Under pressekonferansen i Baku kom det imidlertid frem at investeringsselskapet EG Capital er blant sponsorene.

Matt & Patt har tidligere omtalt den russiske gjødselgiganten PhosAgro som én av sponsorene. Ifølge Merenzon offentliggjøres de andre sponsorene cirka tre uker før matchen.

(Besøkt 2 880 ganger, 1 besøk i dag)