Stormestertrio klar for bikkjeslagsmål om NM-tittelen i Stavanger

Jon Ludvig Hammer, Aryan Tari og Frode Urkedal skal alle kjempe om NM-tittelen i Stavanger i 2017. Foto: David Llada/Tarjei J. SvensenJon Ludvig Hammer, Aryan Tari og Frode Urkedal skal alle kjempe om NM-tittelen i Stavanger i 2017. Foto: David Llada/Tarjei J. Svensen

Jon Ludvig Hammer, Aryan Tari og Frode Urkedal bekrefter at de deltar i neste sommers Eliteklasse.

av Tarjei J. Svensen

Stavanger sjakklubb er godt i gang med planleggingen av Landsturneringen i sjakk, som finner sted på Clarion Energy Hotel 1. – 9. juli neste år. Nå bekrefter klubben at tre av landets beste sjakkspillere vil være på plass i oljebyen.

Norgestoer Jon Ludvig Hammer, firer Aryan Tari og nummer fem Frode Urkedal vil barke sammen i et realt bikkjeslagsmål om den gjeve NM-tittelen. Førstepremien blir, som i år, på 25.000 kroner.

Petter Fossan. Foto: Tarjei J. Svensen

Petter Fossan. Foto: Tarjei J. Svensen

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått de på plass fordi vi har hatt som ambisjon å ha en sterk eliteklasse. Det er kjekt i seg selv og setter en god ramme for Landsturneringen totalt sett og en interesse fra omverdenen og resten av Norge, forteller Petter Fossan i Stavanger Sjakklubb til Matt & Patt.

Bekreftelsen fra de tre landslagsspillerne er en skikkelig gulrot for Stavanger sjakklubb og kan også bane vei for at flere stormestere melder sin ankomst.

– Når vi nå har dette på plass, vil det øke sjansen for at de øvrige sterke norske spillerne kommer også. Det vil vi jobbe for å få til, sier Fossan.

Hammer, Urkedal og Tari har til sammen vunnet fire av de siste fem norgesmesterskapene. Urkedal har alene vunnet to av disse, i 2012 og 2014. Hammer vant da han sist deltok i NM i 2013, mens Tari ble en av tidenes yngste NM-vinnere som 16-åring i 2015.

Tittelforsvarer Johan Salomon (19), som ligger godt an til å bli kongerikets 14. stormester, har foreløpig ikke meldt sin ankomst.

Fossan forteller at nøkkelen for å få de beste med er å være tidlig ute med planleggingen. Han var selv til stede under årets suksessrike arrangement i Tromsø.

– Hvor høyt legger dere lista på dekningen i forhold til det Tromsø gjorde i år?

– Vi er avhengig av hjelp fra forbundet med å få en god løsning på de elektroniske brettene som vi kan bruke. Den delen tar vi seriøst. Om vi får nett-tv-dekning eller mobilfilming som i Tromsø, får vi heller se på når det nærmer seg. Men vi har som mål å ha mange live-brett, lover Fossan.

Spillestedet for neste års Landsturnering: Clarion Energy Hotel i Stavanger

Spillestedet for neste års Landsturnering: Clarion Energy Hotel i Stavanger

Stavanger sjakklubb, som for øvrig feirer 100 år neste år, offentliggjorde nylig at Eliteklassen vil spilles uten den omdiskuterte dobbeltrunden.

Om det skal spilles med dobbeltrunde eller ikke, har vært gjenstand for hyppige diskusjoner i Sjakk-Norge de siste 20 årene. Mens mange arrangører foretrekker færre spilledager for å spare utgifter, er det mange deltakere som vil unngå en slitsom dag med to partier.

Endringen ønskes trolig velkommen av et flertall av toppspillerne, som nå slipper en potensielt slitsom dag med to lange partier.

Fossan, selv mangeårig deltaker i eliteklassen, forteller ellers at de er i rute ni måneder og 12 dager før mesterskapet braker løs på Clarion Energy Hotel i Stavanger.

– Jeg tror dette skal bli veldig bra. Det er et flott hotell og vi har som ambisjon at dette skal bli en veldig bra Landsturnering som skal bli minnerik for alle deltakere og ledsagere, sier Fossan, som avslutter med å legge til at de også planlegger flere sidearrangementer i løpet av sjakkuken.

Med Hammer, Tari og Urkedal påmeldt er det foreløpige deltakerantallet i Landsturneringen oppe i 122.

P.S: Sentralstyret behandler for tiden et forslag fra Per Olsen om betydelige endringer av klasseinndelingen i Landsturneringen. Forslaget innebærer blant annet at Eliteklassen vil reduseres til ti deltakere med alle mot alle. Dette forslaget er fortsatt til behandling.

(Besøkt 1 799 ganger, 1 besøk i dag)