Simen Agdestein tar med seg sjakkelevene til Sunny Beach

NTG-elevene må gjøre skolearbeid sjakktur til Sunny Beach. Foto: Bjørn Revil/sunnybeach.comNTG-elevene må gjøre skolearbeid sjakktur til Sunny Beach. Foto: Bjørn Revil/sunnybeach.com

Godt over 20 grader på feriestedet, men elevene må likevel sitte inne og gjøre skolearbeid før sjakkturneringen.

av Tarjei J. Svensen

Mens resten av Sjakk-Norge har rettet oppmerksomheten mot Sjakk-OL i Baku, er Simen Agdestein og hans sjakkelever ved NTG på feriestedet Sunny Beach i Bulgaria.

Mandag begynner sjakkfestvalen Sunny Beach Open med 13 unge norske talenter i aksjon.

NTG i Bulgaria, med lærer Bjørn Revil til venstre. Foto: Simen Agdestein

NTG i Bulgaria, med lærer Bjørn Revil til venstre. Foto: Simen Agdestein

Temperaturen har krøpet godt over 20-tallet og sola skinner. Det betyr likevel ikke det at sjakkelevene kan gå rett på stranda. Agdestein forteller til Matt & Patt at Bjørn Revil, lærer på NTG og selv sjakkspiller, er med på turen for å sørge for at det også blir tid til litt skolearbeid.

– Det blir skole et par timer fra klokken 10 hver morgen, sier Agdestein, som selv ikke skal delta i turneringen.

Det er den første NTG-turen for de nye elevene Sara Næss, Lucas Ranaldi, Ingrid Marie Greibrokk og Eivind Olav Risting.

Salomon jakter 2500

SunnyBeachAMed på turen er også Johan Salomon (19), som gikk ut av NTG i juni. Norgesmesteren jakter mer suksess etter at han i august tok sitt andre stormesternapp i Göteborg i august.

Salomon er rangert som nummer tre i toppgruppen som har 40 påmeldte deltakere. Topprangert er rumenske Vladislav Nevednichy (2546) foran Nikita Petrov (2493) fra Russland.

SE OGSÅ: Hele startlisten i Sunny Beach

På startstreken er også Johan-Sebastian Christiansen, Lars Oskar Hauge og Sebastian Mihajlov, som alle er ventet å kjempe i toppen.

Sistnevnte har vist god form den siste tiden, blant annet i Barcelona i august der han tok sitt første napp i IM-tittelen.

Det er også flere deltakere i de nedre gruppene. Elitespiller Johannes Haug (2279) har valgt å spille i gruppe B, der han er rangert som nummer to. Lucas Ranaldi (17) er rangert som nummer 17.

I gruppe C spiller Kimiya Sajjadi, Sara Næss og Ingrid Marie Greibrokk. De to sistnevnte skal også delta i kvinneturneringen gruppe D som går samtidig.

Sunny Beach Open spilles med ni runder frem til 13. september. Det er foreløpig ikke kjent om det blir direktesendte partier.

NTG-elevene kan ikke bare tenke sjakk på turen til Bulgaria. Foto: Bjørn Revil

NTG-elevene kan ikke bare tenke sjakk på turen til Bulgaria. Foto: Bjørn Revil

(Besøkt 2 356 ganger, 1 besøk i dag)