Klar for drømmefinale i nett-match: – Magnus lager show!

Magnus Carlsen og Alexander Grischuk i duellen tirsdag. Foto: Chess.comMagnus Carlsen og Alexander Grischuk i duellen tirsdag. Foto: Chess.com

Det så ut til å bli en jevn match, men til slutt herjet Magnus Carlsen med Alexander Grischuk i Chess.coms «Blitz Battle». Nå venter Hikaru Nakamura i drømmefinale.

av Tarjei J. Svensen

– Det var en dominerende prestasjon av Magnus i bullet. Han lager show!

Chess.coms kommentator Daniel Rensch var i ekstase da Magnus Carlsen avgjorde semifinalen mot lynsjakkverdensmester Alexander Grischuk i sjakknettstedets «Blitz Battle» tirsdag kveld.

Brukere fra hele verden kunne følge det hele direkte med spillerne på webkamera sammen med kommentatorene rensch og stormester Robert Hess.

Matchen hadde på det meste 16,500 seere knuste dermed alle tidligere rekorder, skriver Chess.com.

Og det endte med en overbevisende seier til verdensmester med sifrene 16-8.

 • 5 minutter pluss to sekunder tilleggstid: 4,5-3,5
 • 3 minutter pluss to sekunder tilleggstid: 3,5-3,5
 • 1 minutt pluss ett sekund tilleggstid: 8-1

– Det var en ensidig match. Magnus har vært helt fenomenal i bullet, spesielt å forsvare seg. Det er fantastisk å se Magnus kjempe hardt og overleve i stillinger ingen trodde han kunne holde, kommenterte Rensch.

Den internasjonale mesteren måtte spise sine egne ord da han gikk ut og utpekte Grischuk til favoritt i bullet-delen. Kanskje ikke så rart, siden russeren stadig topper listene i 1-minute på Internet Chess Club.

Carlsen fikk dermed revansje for tapet for russeren under finalen av ICC Open i juni.

– Jeg følte at jeg ble utspilt i 5 2-partiene og tet tok litt tid før jeg kom skikkelig i gang. I de første partiene ble jeg utspilt, sa Carlsen og refererte til de to første partiene som han begge tapte.

– Og så kom jeg inn i det og kjempet hardt. Partiene var ikke veldig høy kvalitet, men i det minste kjempet vi, sa Carlsen etterpå.

Grischuk roste Carlsen og fortalte at han hadde brukt en del tid på å forberede seg.

Carlsen fikk en gratisplass i kvartfinalen, der han i slutten av juni knuste den armenske stormesteren Tigran Petrosian.

Nordmannen vant 21-4 og spilte så bra at sjakknettstedets antijukse-system gjorde utslag.

Nå er Carlsen klar for drømmefinalen i den knallsterke lynsjakkturneringen med premier på rundt 28.000 kroner. Motstander blir ingen ringere enn Hikaru Nakamura, som onsdag knuste Maxime Vachier-Lagrave i den andre semifinalen med sifrene 20,5-10,5.

Finalen spilles trolig etter sjakk-OL i september.

 

(Besøkt 2 804 ganger, 1 besøk i dag)

2 kommentarer på "Klar for drømmefinale i nett-match: – Magnus lager show!"

 1. Heinrich Prügelschmertz | 25. august 2016 på 22:18 |

  sitat: finalen spilles trolig etter sjakk-OL i september? Jeez

  Hmm, blir ikke det som å legge ballen på krittmerket ved straffeområdet og la publikum sovne på tribunene et par uker før ballen evt blir tuppet i mål…?

 2. Birger Bugge Berger | 26. august 2016 på 16:28 |

  Håper på en liten nyhetsoppdatering før finalen spilles. Gikk glipp av av både kvartfinalen og semifinalen, da den eneste omtalen kom i ettertid…

Stengt for kommentarer.