Utsetter endelig dom i Stein Bjørnsen-saken

Stein Bjørnsen. Foto: Tarjei J. SvensenStein Bjørnsen. Foto: Tarjei J. Svensen

Det blir ikke satt punktum i saken i august.

av Tarjei J. Svensen

En endelig avgjørelse i den mye omtalte Stein Bjørnsen-saken lar vente på seg.

– Bjørnsen har av personlige årsaker fått utsatt frist for siste tilbakemelding til 22. august, sier leder i Reglementsutvalget (RU) Eirik T. Gullaksen til Matt & Patt.

Den blinde Horten-mannen har anledning til å komme med tilsvar under RUs ankebehandling av saken, men har altså bedt om utsettelse. RUs plan var opprinnelig å offentliggjøre dom i siste halvdel av august.

Lederen av RU er for tiden i Barcelona der han fra torsdag skal delta i en internasjonal turnering. Denne spilles frem til 28. august. 

Dermed vil endelig punktum i saken ikke settes før tidlig i september, forklarer Gullaksen.

Gjennomførte juksetest

Den blinde Horten-mannen ble 25. april dømt til to års utestengelse fra all turneringsvirksomhet for å ha jukset seg til suksess under to sjakkturneringer. Dommen ble anket til RU.

Matt & Patt avslørte i juli at Bjørnsen gjennomførte en hemmelig «juksetest» for å bevise sin uskyld.

– Bjørnsen tok selv kontakt med oss etter at dommen forelå, og spurte om vi kan gjennomføre en test. Etter at det ble styrebehandlet, takket vi ja til dette, sa generalsekretær Geir Nesheim.

– Bjørnsen fikk så en invitasjon til test som han godkjente.

Testen ble gjennomført hos Applica Test & Certification, som holder til i Det Norske Veritas’ lokaler på Høvik. Det er et utvalg på tre personer som er ansvarlig for å gjennomføre testen og levere sin rapport.

(Besøkt 2 434 ganger, 1 besøk i dag)

3 kommentarer på "Utsetter endelig dom i Stein Bjørnsen-saken"

  1. Nå er det 27.august. Men det ultrasvake forbundet har fremdeles ikke satt «punktum» i denne saken. Dette er en stor sak. Ingenting skjer. Det latterlig svake forbundet sier ingenting, gjør ingenting. Hva med å si: vi trekker oss. Vi klarer ikke mer. Vi er svake, vi klarer ikke. Det ville vært en ærlig sak. Det som nå skjer, er en fiasko av dimensjoner.

  2. Beklager ordbruken, det var for sterkt. Men syns det burde kommet oppfølginger av dette, i form av egne saker, ikke redigering av eksisterende… Håper uansett at det blir en konklusjon i september.

Stengt for kommentarer.