Disse to skal representere Norge i Junior-VM

Kimia Moradi og Sigve Hølleland. Foto: Rolf Haug (www.haugsbilsalg.no)Kimia Moradi og Sigve Hølleland. Foto: Rolf Haug (www.haugsbilsalg.no)

19-åringer i gjevt selskap.

av Tarjei J. Svensen

I fjor gjorde Aryan Tari et av Norges beste resultater i Junior-VM noen gang. Stortalentet endte på 12. plass i et sterkt mesterskap som ble vunnet av russeren Mikhail Antipov.

Årets Junior-VM, som braker løs 7. august, går derimot uten 17-åringen på startstreken. Tari ville vært en av gullfavorittene, men prioriterer heller den pågående tyrkiske superligaen.

I stedet er det Sigve Hølleland (19) fra Masfjorden som blir Norges representant i «Åpen klasse». 19-åringen er med sin rating på 2087 rangert som nummer 46 av de 53 deltakerne, et stykke bak storfavorittene Vladislav Artemiev (2653) fra Russland og Jeffrey Xiong (2641) fra USA.

Sistnevnte er regnet som et supertalent og er enda ikke fylt 16 år.

I Kvinneklassen er det Kimia Moradi (19) fra Bærum (representerer Sotra sjakklubb) som skal kjempe for Norges ære. Moradi er med ratingen på 1973 rangert som nummer 32 av 38 påmeldte deltakere.

Det er hennes gode venninne Saradasat Khademalsharieh (2445) som er ratingfavoritt i klassen. 19-åringen er Irans beste kvinnelige sjakkspiller og ble nummer to i fjorårets junior-VM. Hun har flere ganger besøkt Moradi i Norge.

Junior-VM arrangeres fra 7. – 22. august og spilles med 13 runder. Mesterskapet er åpent for spillere under 20 år.

(Besøkt 1 634 ganger, 1 besøk i dag)