Aryan (17) vant lekende lett over junior­verdensmesteren. Så takket han kompisen

Aryan Tari i Tyrkia i dag. Foto: Doga San/Turkish Chess FederationAryan Tari i Tyrkia i dag. Foto: Doga San/Turkish Chess Federation

– Det var ikke jeg som fant det trekket. Det var en spiller fra Norge, sa 17-åringen om sitt knallsterke sjuende trekk.­

av Tarjei J. Svensen

Det har vært en rolig sommer for Aryan Tari (17) den siste tiden. Det er en hel måned siden Norges yngste stormester var sist i manesjen, noe som er uvanlig lenge for en av våre mest aktive spillere.

Sist vi så Tari i aksjon, slo han til med et sterkt resultat i den mystiske «Checkmate TV Show» i London og viste nok en gang at han er på full fart fremover.

Tari takket nei til å forsvare fjorårets norgesmestertittel i Tromsø for å legge seg i hardtrening. Nøyaktig hva denne treningen består i, har hovedpersonen selv ønsket å holde hemmelig.

Bortsett fra å legge ut dette bildet fra Salamanca i Spania da.

#spain?? #salamanca #gant #neverstoplearning

A photo posted by Aryan Tari (@aryan.tari) on

Aryan – Juniorverdensmester 1-0

I dag var kjempetalentet uansett tilbake der han hører hjemme. Foran sjakkbrettet. 17-åringen er, som Matt & Patt skrev om lørdag, invitert til å spille i den tyrkiske superligaen, der den første runden av totalt 13 runder startet på feriestedet Izmir i dag.

Der spiller Tari for T.S Alyans Satranc Spor Kulübü og kan vente seg sterke motstandere som Alexander Ipatov (2657), Ivan Lopez Salgado (2651), Dragan Solak (2633) og Mustafa Yilmaz (2622).

Taris hardtrening i sommer ser ut til å ha gitt resultater, for det begynte overbevisende med en lekende lett seier over regjerende juniorverdensmester Mikhail Antipov (2584) med hvit.

Seieren kom etter at 17-åringen i åpningen valgte 7. Sc3, som er overraskende lite spilt på toppnivå, men som computeranalyser faktisk viser er det beste. Tari ofret bonde, som gjorde at russeren fikk problemer med kongen, utviklingen og tiden.

Partiet varte i 39 trekk, men var i realiteten over etter bare 19 av dem.

Fra det tyrkiske sjakkforbundets sending med IM Can Arduman og Ozgur Akman, med Aryan Tari i studio.

Fra det tyrkiske sjakkforbundets sending med IM Can Arduman og Ozgur Akman, med Aryan Tari i studio.

På det tyrkiske sjakkforbundets direktesending takket Tari en av sine gode hjelpere for et viktig analysebidrag (se video nederst i saken).

– Det var ikke jeg som fant det trekket. Det var en spiller fra Norge, Kjetil Stokke, som viste meg dette trekket, sa Tari.

SE OGSÅ: Alle partier og resultater via Chess24

For Aryans lag ble starten på Superligaen en suksess med en knusende 6,5-1,5-seier over Tas Duvar Spor Kulubu.

Laget møter i 2. runde Bogazici University Sports Club og Tari er satt opp på juniorbordet (7. bord) mot Bahadir Özen (2306).

Se innslaget med Tari på direktesendingen under:

SE OGSÅ:
(Besøkt 3 112 ganger, 1 besøk i dag)

5 kommentarer på "Aryan (17) vant lekende lett over junior­verdensmesteren. Så takket han kompisen"

  1. Stian Bjøntegaard | 26. juli 2016 på 12:39 |

    Er ikke trekk 7 Nc3 og ikke c3 som det står her?

  2. Stian Bjøntegaard | 26. juli 2016 på 12:49 |

    Virkelig spennende å følge Aryan Tari, begynner å se ut som en kommende norgestoer. Vet du når de starter å spille i Tyrkia?

Stengt for kommentarer.