Magnus Carlsen klar for «The Simpsons»

Magnus Carlsen klar for den berømte tegnefilmserien. Foto: David Llada/FoxMagnus Carlsen klar for den berømte tegnefilmserien. Foto: David Llada/Fox

– Jeg har lånt ut min dyrebare stemme! sier verdensmesteren til VG.

av Tarjei J. Svensen

Det er VG som i går kveld kom med nyheten om at vår norske sjakkstjerne har fått en rolle i den satiriske tegnefilmserien.

Al Jean, manusforfatter av The Simpsons, bekreftet dette på den årlige Comic Con-messen i San Diego lørdag kveld. Kjendismagasinet Hollywood Reporter har også omtalt saken.

Replikkene skal være spilt inn i et studio i Oslo og episoden kommer på tv-skjermen på nyåret. TV3 viser serien i Norge.

Carlsen føyer seg inn i rekken av store stjerner som har fått en gjesterolle i den populære tegnefilmserien, som har gått på skjermen siden 1987 og nå er klar for sin 27. sesong.

– Det er gøy å være en del av den klubben der! sier Magnus Carlsen til VG.

– Jeg har lånt ut min dyrebare stemme! svarer han på spørsmål om hva han faktisk har gjort.

Manager Espen Agdestein sier til VG at det er en stor ære at Carlsen er tilbudt en rolle i serien.

– Det er verdens beste sjakkspiller. Det er en posisjon med høy status i verden selvfølgelig. Simpsons er en serie som treffer mange mennesker og en ære for Magnus. Hvis du har som mål å gjøre sjakk mer populært i verden er dette en fin mulighet.

Det er ikke første gang sjakkstjernen er tilbudt en Hollywood-rolle.  I 2012 ville stjerneregissøren JJ Abrahams ha Carlsen med i storfilmen Star Trek 2, men det gikk i vasken da det ble problemer med arbeidstillatelse.

– Jeg ble overrasket over henvendelsen, det var helt uventet. Det hadde vært en morsom opplevelse, så det er synd at det ikke ble noe av, sa Carlsen til VG den gang.

(Besøkt 1 778 ganger, 1 besøk i dag)