Bare to av 376 presterte bedre enn Mester-Jøran i NM

Jøran Aulin-Jansson i dyp konsentrasjon. Foto: Rolf Haug (www.haugsbilsalg.no)Jøran Aulin-Jansson i dyp konsentrasjon. Foto: Rolf Haug (www.haugsbilsalg.no)

– Har langt bedre trekk i denne turneringen enn på 10-20 år, sier Jøran Aulin-Jansson etter en av Landsturneringens beste prestasjoner.

av Tarjei J. Svensen

Jøran Aulin-Jansson (54) fra Asker sjakklubb herjet med konkurrentene i Mester-klassen, det nest høyeste nivået, i Landsturneringen i Tromsø.

Mester-resDen mangeårige sjakkpresidenten i Norges Sjakkforbund avga bare to remiser på de ni rundene og var med det hele to poeng foran nærmeste konkurrent Gunnar Berg Hanssen fra Troms på 6 poeng. Vegar Koi Gandrud tok 3. plassen på 5,5 poeng i en sterk klasse.

SE OGSÅ: Endelig resultatliste

– Jeg vet ærlig talt ikke hvorfor det gikk så bra, men jeg spilte med relativt lave skuldre. Jeg har ikke akkurat mye å forsvare, sier 54-åringen lattermildt.

Jøran Aulin-Jansson. Foto: Rolf Haug (www.haugsbilsalg.no)

Jøran Aulin-Jansson. Foto: Rolf Haug (www.haugsbilsalg.no)

Aulin-Janssons 8 av 9 poeng tilsvarer en ratingprestasjon på utrolige 2535. Det er på stormesternivå.

Det er kun norgesmester Johan Salomon og toer Kjetil A. Lie som kan vise til en høyere ratingprestasjon blant de 376 deltakerne i årets Landsturnering.

– Er dette det beste du har gjort?

– Ja, jeg kom på delt første i Eliteklassen i 1987. Så har jeg vunnet Mester-klassen i Oslo. Sånn ratingprestasjonsmessig så er nok dette blant de tre-fire beste, sier mannen som nå har deltatt i de 43 siste Landsturneringene.

– Hvor fornøyd er du med eget spill?

– Jeg er faktisk veldig godt fornøyd med spillet, selv om det var noen «røde trekk» her og der. Men totalt sett tror jeg at jeg har langt bedre trekk i denne turneringen enn det jeg har hatt på 10-20 år.

– Jeg sto, om ikke til tap så veldig dårlig, mot Gunnar Berg-Hansen. Litt glid må man ha for å vinne en slik turnering.

Den sjakkgale Asker-spilleren trekker frem seieren over Sheila Barth Sahl i siste runde, samt oppgjørene mot Hans Krogh Harestad og Gandrud, som sine beste i turneringen.

Topp tre i Mester: Berg Hanssen, Aulin-Kansson og Koi Gandrud. Foto: Bjørn Berg Johansen

Topp tre i Mester: Berg Hanssen, Aulin-Kansson og Koi Gandrud. Foto: Bjørn Berg Johansen

De to beste i Mester vil i utgangspunktet kvalifisere seg til Eliteklassen året etter. Elite-plassen kan imidlertid ryke siden Sentralstyret skal behandle et forslag om å endre klassen neste år.

– Jeg skal i alle fall spille i Landsturneringen. Det er helt sikkert! Jeg er ikke redd for å delta. Jeg innehar jo en rekord i Elite med ti tap på rad, sier han og sikter til Landsturneringene i Moss og Hamar i 2006 og 2007.

Nå er det tilbake til hverdagen for den tidligere sjakkpresidenten.

– Nå skal det jobbes! Jeg har fått mine 15 minutter, avslutter Aulin-Jansson.

SE OGSÅ:

(Besøkt 2 564 ganger, 1 besøk i dag)