Johan Salomon (18) er norgesmester i sjakk

Johan Salomon fra Landsturneringen i Tromsø i fjor. Foto: Tarjei J. SvensenJohan Salomon fra Landsturneringen i Tromsø i fjor. Foto: Tarjei J. Svensen

Toppsjakksjefen: – Han imponerte med besluttsomheten og kampviljen sin.

av Tarjei J. Svensen

Johan Salomon (18) fra Nordstrand sjakklubb har i dag tatt sin første norgesmestertittel i sjakk.  Det ble klart etter en thrilleravslutning på Eliteklassen i NM i Tromsø.

Kjetil A. Lie (36) vant sølvet etter å ha vunnet over Frode Elsness, mens Johan-Sebastian Christiansen (18) avsluttet med seier over Rune Djurhuus, hans tredje strake seier.

SE OGSÅ: Endelig resultatliste

Dermed var det nærmest dødt løp mellom Salomon og Lie og NM-tittelen måtte avgjøres på kvalitetsberegning.

De andre partiene gikk i Salomons favør, slik at det var 18-åringen som snek seg foran på bedre andrekvalitet. Knappere margin kan det nesten ikke bli.

– For å være helt ærlig, synes jeg ikke han var helt i toppform. Han hadde mange vanskelige øyeblikk, men han imponerte med besluttsomheten og kampviljen. Han var fryktløs, og han har mer å gå på, påpeker toppsjakksjef Jonathan Tisdall.

Ifølge Sjakknytt, er Salomon den sjette yngste norgesmesteren gjennom tidene. I fjor var det da 16-årige Aryan Tari som snek seg foran Salomon og sikret seg kongepokalen.

– Det er veldig gledelig å se at formen er tilbake hos den unge mesteren, sier Tisdall videre.

– Johan har fått verdigfull erfaring med det norske landslaget det siste året, og jeg vet at han er ivrig etter å få fast plass der.

Salomon åpnet svakt med bare 2,5 poeng på de første fem rundene etter å ha tapt for Frode Elsness i tredje, og Frode Urkedal i 5. runde.

Men så var det slutt på tullet. Nordstrand-spilleren avsluttet med seier i de fire neste partiene sine, en imponerende sluttspurt av 18-åringen.

SE OGSÅ:

(Besøkt 2 787 ganger, 1 besøk i dag)