Joachim (23) med sitt andre IM-napp på tre måneder

Joachim B. Nilsen. Foto: Tarjei J. SvensenJoachim B. Nilsen. Foto: Tarjei J. Svensen

Nå kan bergenseren også bli norgesmester.

av Tarjei J. Svensen

Drøyt tre og en halv måned etter at Joachim B. Nilsen (23) sikret sitt første IM-napp på Fagernes, har bergenseren også tatt det andre nappet han trenger for å sikre seg den nest gjeveste tittelen.

Det ble klart etter at Nilsen slo Frode Elsness i et dramatisk parti i 8. – og nest siste runde av Eliteklassen i NM i Tromsø i dag. Nilsen er dermed ikke avhengig av å ta poeng i siste runde med svart mot Johan Salomon.

SE OGSÅ: Alle resultater fra 8. runde

23-åringen er nå bare ett napp unna å kunne kalle seg internasjonal mester. Ratingkravet på 2400 er for lengst passert. Dermed vil han ligge godt an til å bli den 29. i Norge med tittelen, den femte fra Bergen.

– Jeg har jobbet mye på egen hånd og det har betalt seg, sa Nilsen da Matt & Patt snakket med ham etter det første nappet i mars.

Flere ganger var Nilsen bare et halvt poeng unna, før det røk i siste runde. Nå tyder mye på at det har løsnet for den Oslo-bosatte bergenseren som er i Magnus Carlsens vennekrets.

Joachim B. Nilsen. Foto: Tarjei J. Svensen

Joachim B. Nilsen. Foto: Tarjei J. Svensen

Toppsjakksjef Jonathan Tisdall er glad for at Joachim viser at hard jobbing lønner seg.

– Joachim har vært i øyekroken min siden jeg begynte som toppsjakksjef. Han fanget min oppmerksomhet som en som jobber hardt selv om han ikke har mye støtte. Han virket som en som var i faresonen for å bli glemt, siden han ikke lenger var tenåring, sier Tisdall.

Selv om Tisdall er full av lovord etter nappet, uttalte han seg kritisk til Nilsens raske remiser. Først i en god stilling med svart etter bare 16 trekk mot Rune Djurhuus, så med hvit i bare 11 trekk mot Kjetil A. Lie.

– Enda en nedslående episode der jeg virkelig håper en spiller viser ambisjoner. Når man utvikler seg som spiller, og ønsker å forbedre seg, så har du plikt til å spille, sa Tisdall da.

– Jeg har allerede kommentert noen av hans tidlige remiser og jeg synes han må tenke litt på det med tanke på ambisjonene. Men han er helt klart en mann med en plan som viser åpenbare tegn på stabil fremgang, sier stormesteren nå.

Nå når Nilsen har sikret seg det andre nappet, kan han sikte seg inn mot noe enda større. NM-tittelen.

23-åringen er nemlig en av hele fem spillere med 5,5 poeng før siste runde som starter kl 11 lørdag.

SE OGSÅ:
(Besøkt 1 620 ganger, 1 besøk i dag)