Atle Grønn lanserer «annerledes sjakkbok»

Atle Grønn. Foto: Cappelen Damm/Rolf Haug (www.haugsbilsalg.no)Atle Grønn. Foto: Cappelen Damm/Rolf Haug (www.haugsbilsalg.no)

Norsk sjakkpersonlighet byr på «varme møter med mennesker som nærmest må ta det eksistensielle valget: sjakken eller livet.»

av Tarjei J. Svensen

Atle Grønn, en av Norges fremste sjakkeksperter, kommer i høst med boken «Sjakken eller livet» med undertittelen «En reise i sjakkens unike skjebner, historie og kultur».

Forlaget Cappelen Damm utgir boken som er til salgs i landets bokhandler fra 5. oktober.

Boken beskrives som en «reise i sjakkens historie og kultur og en hyllest til dem som i ulike livssituasjoner er besatt av spillet.»

Grønn forklarer også hva som gjør Magnus Carlsen til verdens beste sjakkspiller og forteller historien om hans forgjengere i kongerekka; de store personlighetene som til sammen teller seksten klassiske verdensmestere siden 1886.

Atle Grønn er kjent som en av Norges fremste sjakkeksperter. I tillegg til å være leder i landets største sjakklubb, Oslo Schakselskap, er han professor i russisk og sjakkspaltist i nynorskavisen Dag og Tid.

Kona Vibeke Ekeland Grønn ble nylig valgt som visepresident i Norges Sjakkforbund. Med de to sjakkspillende barna Eskil og Embla, gjør det dem til kanskje Norges fremste sjakkfamilie.

(Besøkt 4 519 ganger, 1 besøk i dag)