Morten L. Madsen ny sjakkpresident i udramatisk kongress

Kongressen ble styrt av generalsekretær Geir Nesheim. Foto: Tarjei J. SvensenKongressen ble styrt av generalsekretær Geir Nesheim. Foto: Tarjei J. Svensen

Her er de viktigste punktene.

av Tarjei J. Svensen

Det ble en effektiv og udramatisk kongress i Norges Sjakkforbund, gjennomført på rundt 2,5 timer søndag kveld. Rundt 40 personer var til stede på seansen som ble avholdt på Tromstun skole i Tromsø.

Dette ble bestemt på kongressen:

 • Innstillingen til nytt styre i Norges Sjakkforbund ble enstemmig godkjent av kongressen. Morten L. Madsen fra Sotra sjakklubb er dermed ny president og tar over etter Bjørn Salvesen, Røros. Det nye styret består dermed av følgende:
  President: Morten L, Madsen, Sotra (rykker opp fra visepresident)
  Visepresident: Vibeke Ekeland Grønn, OSS (ny)
  Kasserer: Otto Milvang, Nordstrand (gjenvalg)
  Turneringssjef: Henrik Sjøl, Akademisk (gjenvalg)
  Styremedlem: Bård Vegar Solhjell, direkte (gjenvalg)
  Styremedlem: Ellen Carlsen, OSS (ny)
  Styremedlem: Vilde Bjerke, Lillehammer (ny)
  Styremedlem: Steinar Leite, Modum (ny)
 • Magnus Carlsen ble utnevnt til det 17. æresmedlemmet i Norges Sjakkforbund. Verdensmesteren ble i utgangspunktet utnevnt allerede på kongressen i 2014, men glemt av etter det som ble omtalt som en pinlig feil.
 • Larvik sjakklubb fikk opsjon på Landsturneringen i 2019 i anledning 100-årsjubileumet sitt. Landsturneringen i 2017 og 2018 er allerede gitt til henholdsvis Stavanger og Moss.
 • Moss Sjakklubb ene forslag om en egen ambassadør for norsk sjakk ble nedstemt. Forslaget om et eget klubblederseminar vidersendes for behandling av det nye styret.
 • Sjakkontoret ved generalsekretær Geir Nesheim fikk applaus for svært god innsats tross begrensede ressurser det siste året.
 • President Bjørn Salvesen orienterte om siste nytt i Stein Bjørnsen-saken.
Morten L. Madsen, president i Norges Sjakkforbund. Foto: Tarjei J. Svensen

Morten L. Madsen, president i Norges Sjakkforbund. Foto: Tarjei J. Svensen

(Besøkt 1 674 ganger, 1 besøk i dag)