Brede Kvisvik nærmer seg målet – Håper å klare det i løpet av sommeren

Brede Kvisvik. Foto: Lars OA. HedlundBrede Kvisvik. Foto: Lars OA. Hedlund

Kristiansunderen imponerte i Sverige da de norske juniortalentene skuffet.

av Tarjei J. Svensen

Han er for mange bare kjent som Magnus Carlsens personlige lege og venn, men Brede Alexander Kvisvik (31) er også en svært sterk sjakkspiller.

Det beviste Vålerenga-spilleren i Visma Chess Tournament, som ble avsluttet i svenske Växjö i dag.

Det ble en nedtur med tap i siste runde, men likevel pene 5 poeng i IM-gruppe A etter tre seire, fire remiser og tre tap.

Det holdt til en sterk 4. plass i feltet med 10 spillere. Litaueren Titas Stremavicius vant klart med 7,5 poeng.

Fra 2280 til 2336 på én måned

Brede Kvisvik. Foto: Lars OA. Hedlund

Brede Kvisvik. Foto: Lars OA. Hedlund

– Jeg er veldig fornøyd! Jeg spilte to turneringer på rad, så natulig at nivået synker litt på slutten når man blir sliten, sier Kvisvik til Matt & Patt om avslutningen med to tap på de tre siste rundene.

Kvisvik tjener uansett pene 22 ratingpoeng på innsatsen og nærmer seg nå sin egen bestenotering på 2342 fra 2012. Etter en fremgang på hele 56 ratingpoeng i de siste tre turneringene, står han nå med 2336 uoffisielt.

SE OGSÅ: Resultater fra turneringen

Det kommer etter en lang periode uten prestasjoner i nærheten av det han viste da han tok sine tre napp i 2011, 2012 og 2014. De kom helt tilbake i 2011, 2012 og 2014.

– Jeg har jobbet en del med Borki (Predojevic, bosnisk stormester, red. anm) med tanke på åpninger. Kanskje en gang i uka i snitt. Jeg spiller også mye hurtigsjakk i Stjernen sjakk. Det er god trening. Og litt oppgaver dersom tiden strekker til!

Og jobbingen har betalt seg. Nå kan Kvisvik igjen sikte seg inn mot å bli Norges 29. internasjonale mester. Kravet om en rating på minst 2400 er plutselig innen rekkevidde.

– Jeg håper å klare det i løpet av sommeren. Jeg skal spille to turneringer i Spania nå, så det kan gå dersom formen holder seg. Uansett viktig å spille mye dersom man vil ha framgang, sier 31-åringen og legger til at resultatet motiverer.

Neste på programmet er den åpne turneringen i Bilbao, der også Torbjørn R. Hansen skal delta. Der skal også en ikke ukjent norsk verdensmester delta i den lukkede turneringen. Kanskje kan han gi en hjelpende hånd på veien?

Johan-Sebastian hentet seg inn etter katastrofestart

Johan-Sebastian Christiansen. Foto: Lars OA. Hedlund

Johan-Sebastian Christiansen. Foto: Lars OA. Hedlund

Det ble ingen sukess for verken Johan-Sebastian Christiansen (17) eller Sebastian Mihajlov (16) i henholdsvis GM-gruppen og IM-gruppe B.

Sisterangerte Christiansen reddet litt av turneringen med tre avsluttende remiser, etter en katastrofal åpning med bare et fattig halvpoeng på de første seks rundene.

17-åringen endte med det på 2 poeng og taper 15 ratingpoeng på innsatsen.

Det var ukrainske Sergey Ovsejevitch og Tobias Hirneise vant med 6 poeng. Sistnevnte sikret seg med det et IM-napp.

Sebastian glimtet til

Sebastian Mihajlov. Foto: Lars OA Hedlund

Sebastian Mihajlov. Foto: Lars OA Hedlund

Sebastian Mihajlov åpnet skuffende med bare 1,5 poeng på de første fem rundene. Så startet opphentingen. Mihajlov vant to strake partier før han avsluttet med to remiser i de siste rundene.

16-åringen endte med det på 4,5 poeng og 6. plass, en prestasjon litt under forventet score.

Danylo Shkuran fra Ukraina vant med 8 av 9 poeng. Svenske Erik Edman tok 2. plassen med 6,5 poeng og sikret med det sitt avgjørende IM-napp.

Den regjerende juniornorgesmesteren glimtet til med spill av høy klasse i de avsluttende rundene, ikke minst denne taktiske festforestillingen i 7. runde.

Turneringens parti var det utvilsomt svenske Kim Nygren som sto for.

SE OGSÅ:

(Besøkt 2 705 ganger, 1 besøk i dag)