Svart norsk dag i Växjö

Fra spillestedet i Växjö. Foto: Lars OA HedlundFra spillestedet i Växjö. Foto: Lars OA Hedlund

Men Brede Kvisvik reddet til slutt litt av den norske poengfangsten.

av Tarjei J. Svensen
Johan-Sebastian Christiansen. Foto: Lars OA. Hedlund

Foto: Lars OA. Hedlund

Det ble en svart dag for de norske spillerne i 2. – og 3. runde av Visma Chess Tournament i Växjö i Sverge. De tre norske spillerne tok bare 1,5 av 6 mulige poeng etter å ha vunnet kun ett parti.

Johan-Sebastian Christiansen åpnet med en noe heldig remis i GM-gruppen onsdag der han slaktet seg selv.

I går tapte 17-åringen begge sine partier etter skuffende svakt spill. Han må nå ta seg sammen om det fortsatt skal være noe håp om stormesternapp.

Kravet er 6 av 9 poeng.

Først på dagen ble 17-åringen utspilt av den tyske stormesteren Vitaly Kunin i 2. runde.

Svenske Linus Johansson nedspilte vårt norske håp i 3. runde.

Christiansen blir dermed stående med sitt halve poeng fra 1. runde onsdag. Det er Kunin som leder GM-gruppen etter tre runder med 3 poeng.

Sebastian Mihajlov åpnet sterkt med seier i IM-gruppe B i 1. runde onsdag, men fikk det ikke til torsdag og tapte begge sine partier. Danylo Shkuran og Tobias Christensen leder gruppen med 2,5 poeng.

Det var Brede A. Kvisvik som sto for den norske poengfangsten da han i 3. runde vant over Tommy Andersson.

Tidligere på dagen spilte kristiansunderen remis, hvilket betyr at han nå har 2 av 3 poeng – i firedelt ledelse i IM-gruppe A.

Kvisvik er nå i rute til å ta et IM-napp han egentlig ikke trenger. 31-åringen har allerede tre napp og trenger bare å få ratingen over 2400 for å sikre seg IM-tittelen.

Avsluttet med seks seire i fjor

Johan-Sebastian Christiansen. Foto: Lars OA. Hedlund

Johan-Sebastian Christiansen. Foto: Lars OA. Hedlund

I Visma Chess Tournament i Växjö i Sverige i fjor sto Christiansen for en utrolig prestasjon da han til tross for å ha tapt sine tre første partier fullførte IM-tittelen etter å ha vunnet de seks siste partiene.

– En av de mest bemerkelsesverdige prestasjonene i en tittelkvalifiserende turnering jeg kan huske, sa toppsjakksjef Jonathan Tisdall til Matt & Patt den gang.

Sandefjordingen er altså tilbake i Sverige og åpnet onsdag med remis i den lukkede GM-gruppen der han er lavest rangert blant ti spillere.

Med de to tapene torsdag, er 17-åringen nå avhengig av å ta 5,5 poeng på de siste seks rundene. Det kan bli vel tøft, med mindre han gjentar bedriften fra i fjor.

Visma Chess Tournament spilles med to runder hver dag frem til og med søndag. Partiene starter 10:00 og 15:30 og kan følges direkte på den offisielle hjemmesiden.

Den svenske stormesteren Stellan Brynell kommenterer partiene.

SE OGSÅ:
(Besøkt 360 ganger, 1 besøk i dag)