Begeistret Karjakin så Carlsen-filmen som VM-motstanderen selv ikke vil se

Sergey Karjakin og regissør Benjamin Ree. Foto: Moscow International Film FestivalSergey Karjakin og regissør Benjamin Ree. Foto: Moscow International Film Festival

– Jeg likte filmen veldig godt.

av Tarjei J. Svensen

Den nye kinodokumentaren om Magnus Carlsen har ikke norgespremiere før 2. september. Filmen er imidlertid tidligere vist på internasjonale filmfestivaler, der den har fått god mottakelse.

Tirsdag kveld ble dokumentaren vist under Moskvas internasjonale filmfestival. Der troppet ingen ringere enn VM-motstander Sergey Karjakin samt flere av hans støttespillere opp.

Det er NRK som kom med nyheten onsdag.

– Han kom med teamet sitt. Jeg vet ikke hvor mange de var, men de hadde holdt av rundt ti seter. Jeg regner med at det var sekundantene hans som var der, sa regissør Benjamin Ree til NRK.

Karjakin var begeistret over det han så.

– Jeg likte filmen veldig godt. Det var gøy å se han da han var 6-7 år. Den er veldig bra for sjakkens popularitet, sa Karjakin til VG etterpå.

Hovedpersonen selv har hatt et rimelig avslappet forhold til filmen om seg selv.

– Nei, jeg håper folk kommer til å like den. Jeg håper folk kommer til å bli inspirert til å spille sjakk. Det er egentlig det, uttalte han til Dagbladet i april, uten å kunne si noe om når han har tenkt å få den med seg.

Karjakin: – Det er topphemmelig

Magnus Carlsen og Sergey Karjakin i forrige møte i Wijk aan Zee i år. Foto: Alina l'Ami.

Magnus Carlsen og Sergey Karjakin i forrige møte i Wijk aan Zee i år. Foto: Alina l’Ami.

Karjakin avsluttet nylig med 5. plass i en lynsjakkturnering i Kazakshstan. Bortsett fra det har 26-åringen stort sett ligget i harde VM-forberedelser etter at han vant Kandidatturneringen i mars. Karjakin holder naturlig nok kortene tett til brystet på spørsmål om han fant noen svakheter hos Magnus som kan utnyttes.

– Det er topphemmelig. Jeg skal spille mot Magnus i november og jeg forbereder meg veldig mye. Jeg har mine kilder om Magnus, men jeg kan si det etter kampen – ikke nå.

I et «intervju» med sin egen manager i sportsavisen Sport-Express, gjengitt på engelsk av Chess24, forteller russeren om den kommende turneringen i Bilbao senere i juli. Der møtes de to etter all sannsynlighet for siste gang før VM-matchen i november.

– Jeg kunne ikke si nei til invitasjonen, og det kunne ikke han heller. Det viser at ingen av oss prver å unngå å møte hverandre. I Bilbao så vil vi nok prøve å finne ut noe om hverandre som vi kan bruke til vår fordel. Og jeg mistenker at ingen av oss vil spille hovedvariantene som vi forbereder til matchen i november.

Nå er premieredatoene klare

Kinodokumentaren Magnus er solgt til 38 land og skal settes opp over ti byer i USA, skrev Dagens Næringsliv i slutten av mai.

– Nå er «Magnus» solgt til land på tre forskjellige kontinenter, noe som er helt utrolig. Det viser at historien om «annerledesgutten», som blir den beste sjakkspilleren gjennom tidene, er noe som fenger på tvers av både kultur og språk, sa Ree til DN.

Dokumentaren har for øvrig norsk førpremiere under den internasjonale filmfestivalen i Haugesund 22. august.

Se traileren under.

(Besøkt 1 361 ganger, 1 besøk i dag)