Stokke fikk ikke Thailand-avtale

Kjetil Stokke. Foto: Rolf Haug (www.haugsbilsalg.no)Kjetil Stokke. Foto: Rolf Haug (www.haugsbilsalg.no)

Men 33-åringen har likevel takket ja til annen trenerjobb.

av Tarjei J. Svensen

Matt & Patt skrev 1. juni om den internasjonale mesteren Kjetil Stokke (33) fra Bergen som var ønsket som trener for det thailandske OL-laget i sjakk.  Kun forhandlinger om de økonomiske detaljene gjensto.

Nå ser det derimot ut til at det ikke blir noen treneravtale likevel. Interne uenigheter skal ha satt en stopper for planene.

– Jeg har ikke fått noe 100 prosent-forklaring på hvorfor, men det sies at det hverken var pris eller kunnskap det sto på, sier Stokke til Matt & Patt.

Stokke, som fylte 33 år tirsdag, er ikke spesielt skuffet over at avtalen gikk i vasken.

– Det hadde vært en fin utfordring men økonomisk sett hadde jeg jo tapt på å ta jobben, så det går egentlig greit. Det jeg er mest skuffet over, er at jeg nå neppe får muligheten til å være til stede under OL i Baku.

Bergens-spilleren er internasjonal mester (IM) og regnet som en av Norges fremste sjakkteoretikere og trenere. Han har vært en viktig ildsjel i Bergens-området, der han jevnlig har holdt kurs for barn og unge.

Under sjakk-OL i Tromsø i 2014 var han trener for Norges tredjelag.

Det er likevel en liten trøst får den meritterte sjakktreneren. Han er nok en gang engasjert som trener for spillerne som skal representere Norge under EM for ungdom (under 18 år) i august.

– Det er klart det er artig å være ettertraktet ja, avslutter Stokke, som selv ikke har lagt noen turneringsplaner i sommer.

(Besøkt 1 293 ganger, 1 besøk i dag)