Dette unike sjakkbrettet kan bli ditt

Brettet selges til høystbydende.Brettet selges til høystbydende.

– Sikker på at brettet vil få ganske høy verdi.

av Tarjei J. Svensen
Legger du inn bud?

Legger du inn bud?

Det er Benedikte Westre Skog, markedssjef i Altibox Norway Chess, som har lagt ut sjakkbrettet på auksjon på Ebay.

Brettet er signert av samtlige spillere i årets turnering, selvsagt inkludert vinneren Magnus Carlsen.

– Prosjektet vi er i gang med nå går over to år og jeg har som mål om å samle inn ca. 230.000 kroner. Jeg samler inn penger på ulike vis og har i disse dager en auksjon. Altibox Norway Chess har donert et kjempeflott sjakkbrett signert av alle spillerne som jeg er sikker på vil få ganske høy verdi etterhvert, sier Westre Skog til Matt & Patt.

Hun driver den lille organisasjonen Argan Care, som går ut på å hjelpe mennesker som lever i Argan-skogen i Marokko. Der forsvinner store deler av skogen hvert år, noe som gjør at folket mister livsgrunnlaget sitt, forteller hun videre.

I Argan-skogen vokser det noen helt spesielle trær, argan-trær, som ikke har lykkes å transplanteres til andre områder eller andre land. Av dette treet kan man produsere argan-olje, både til matlaging og til kosmetisk bruk, og sistnevnte har eksplodert i popularitet de siste årene internasjonalt. Med en høy etterspørsel etter oljen har det som nevnt blitt opprettet kvinnelige argan kooperativer hvor kvinner, som kulturelt sett ikke har hatt lov å arbeide utenfor hjemmet før, nå har fått tilgang på en arbeidsplass og en mulighet til å gjøre noe bra for samfunnet og tjene litt penger til familien.

Westre Skog forklarer også at de jobber vi med å gi kvinner opplæring i hvordan de kan øke produktiviteten og salget av produktene sine.

– Jeg har for tiden et 2-årig prosjekt der nede og tenker også at jeg i nærmeste fremtid kan gjøre noe sjakk-relatert dere nede for barn med sjakkundervisning i skoler og lignende, sier hun.

Benedikte Westre Skog i Marokko. Foto: Privat

Benedikte Westre Skog i Marokko. Foto: Privat

Nåværende bud er på skarve 250 dollar, rundt 2000 kroner. Legger du inn bud?

(Besøkt 2 586 ganger, 1 besøk i dag)