Kan Aryan og Frode ryste favorittene i Stockholm?

Frode Urkedal. Foto: Tarjei J SvensenFrode Urkedal. Foto: Tarjei J Svensen

18 nordmenn deltar i svensk storturnering.

av Tarjei J. Svensen

Stockholm Schakselskap slår på stortromma i anledning sitt 150-årsjubileum med Hasselbäcken Open i den svenske hovedstaden den kommende uken.

Arrangøren kan vise til et imponerende startfelt med hele 39 stormestere, og 29 internasjonale mestere på startstreken. Med 301 påmeldte deltakere i én og samme gruppe, er det kun Politiken Cup i København som kan vise til noe lignende i hele Norden.

Topprangert er Dmitry Andreikin (2736), nummer 21 i verden, samt Alexei Shirov (2686),  Zoltan Almasi (2682), Evgeny Postny (2673), Ilia Smirin (2665) og Baskaran Adhiban (2663). Spillerne kjemper om en førstepremie på pene 50.000 svenske kroner.

Norges to ferskeste stormestere, Aryan Tari (2549) og Frode Urkedal (2549), ligger ikke på latsiden etter å ha sikret seg den gjeveste tittelen.  I Stockholm er de rangert som nummer 30 i feltet etter å ha vist gode takter i det siste. Sist helg var duoen svært delaktige i å slå Sverige 23,5-12,5 i landskampen i Stavanger.

I 1. runde ble det oppskriftsmessige seire for begge mot svakere motstand. Også Johan-Sebastian Christiansen og Sebastian Mihajlov og vant sitt åpningsparti. Det er totalt 18 norske deltakere i Hasselbäcken Open.

Mesterskapet spilles med ni runder frem til og med søndag 8. mai. 30 partier kan følges direkte via Chess24 fra kl 14:00 hver dag.

SE OGSÅ:
(Besøkt 631 ganger, 1 besøk i dag)