Blodfattig Carlsen-parti: – Få som spiller så skamløst på remis som Chao Li i dag

Carlsen i analysen etterpå. Foto: Yerazik KhachatourianCarlsen i analysen etterpå. Foto: Yerazik Khachatourian

Kineseren skyldte på hodepine etter sitt harmløse spill med hvit.

av Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen var aldri i nærheten av noe annet enn remis i dagens 4. runde i Altibox Norway Chess.

Partiet endte remis etter 34 trekk og knappe 2,5 timers spill.

– Han spilte klart på remis, det må han jo få lov til. Det ble jo litt mer liv enn jeg egentlig forventet. sa 25-åringen til TV 2 etterpå, og påpekte at han ville forsøke så lenge det fortsatt var muligheter.

Li Chao - Magnus Carlsen

Li Chao – Magnus Carlsen

I går spilte Carlsen er forrykende parti mot svenske Nils Grandelius. I dag var det lite han kunne gjøre med kineserens harmløse spill med hvite brikker.

LES OGSÅ: – Etter turneringen må vi tenke på å lage barn

Li valgte en svært remispreget variant i Slavisk åpning, som gir lite rom for aggressivt spill. Stillingen var hele tiden i balanse, men på et tidspunkt trodde man at verdensmesteren fikk en mikroskopisk fordel.

Partiet ebbet like etter ut i remis etter noen avbytter, og remisen var dermed et faktum.

Magnus i intervjusonen etter parti i dag. Foto: Yerazik Khachatourian

Magnus i intervjusonen etter parti i dag. Foto: Yerazik Khachatourian

– I starten hermet jeg bare etter hva han gjorde, ikek fordi jeg trodde trekkene hans var fantastiske. Jeg ville bare avvente hva han skulle gjøre. Det er ikke så lett å finne en plan, sa Carlsen.

– Det viste seg at tårnet sto litt bedre på f8 enn a1. Jeg følte jeg fikk en liten fordel etter hvert, men det var ikke nok.

– Det er mange som spiller solid, men få spiller så skamløst på remis som i dag. Det er helt greit det. Det er helt innafor, men da blir det ikke så lett å vinne. Jeg gjorde i alle fall et ærlig forsøk og det ble et slags parti ut av det og noe jeg er fornøyd med.

Remis er uansett et godt resultat for Carlsen, som dermed har vunnet to partier med hvit og remisert begge sine partier med svart.

For første gang så langt i årets turnering, endte alle partiene i denne runden remis. Verdensmesteren står med 3 poeng og beholder dermed ledelsen før hviledagen lørdag.

norwaychess4r

Det er dessuten verdensmesterens 39. parti uten tap. Hans egen personlige rekord på 41 partier uten nederlag fra 2012/2013 er innenfor rekkevidde.

Lørdag er første hviledag i Stavanger, så neste parti er søndag kl 16.00. Da spiller Carlsen hvit mot Anish Giri, en spiller han aldri før har slått.

Li Chao. Foto: Yerazik Khachatourian

Li Chao. Foto: Yerazik Khachatourian

Chao Li selv forklarte sitt tamme spill på den internasjonale sendingen med hodepine.

LES OGSÅ:
SE OGSÅ:
(Besøkt 1 128 ganger, 1 besøk i dag)