Kjetil Stokke var god i Thailand

Kjetil Stokke. Foto: Yerazik KhachatourianKjetil Stokke. Foto: Yerazik Khachatourian

Tre nordmenn spilte i Bangkok.

av Tarjei J. Svensen

Kjetil Stokke (32) har vært en av Norges fremste sjakktrenere i en årrekke og har også holdt kurs for barn og unge i Bergens-området. Den internasjonale mesteren er dessuten kjent som en av landets fremste åpningseksperter, noe flere av Norges mest lovende juniorer har fått glede av.

32-åringen, som jobber som elektriker i Nordsjøen, benytter stadig sjansen til å stille i sterke turneringer i utlandet. Nå har han gjort en god figur i Bangkok Open i Thailand, som ble avsluttet søndag.

SE OGSÅ: Alle de norske resultatene

Som 25-rangert blant 198 deltakere, tok Stokke 6,5 poeng på de ni rundene og endte på en god 13. plass i et sterkt felt med 13 stormestere. Stokke tjente åtte ratingpoeng på prestasjonen.

Bergenseren tapte bare ett parti for GM Sunilduth Lyna Narayanan i 4. runde, vant fem partier og spilte tre remiser.

Kjetil Stokke i partiet i 1. runde. Foto: Yerazik Khahatourian

Kjetil Stokke i partiet i 1. runde. Foto: Yerazik Khahatourian

Hans beste parti var seieren ovar den thailandske mesteren i 6. runde.

Yerazik Khachatourian i aksjon.

Yerazik Khachatourian i aksjon.

Yerazik Khachatourian tok 5 poeng og endte litt under forventet score, men avsluttet med tre strake seire. Spesielt de to siste partiene kan hun se seg godt fornøyd med.

I siste runde gjorde hun kort prosess.

Det var en av Viswanathan Anands mange sekundanter, Surya Shekar Ganguly, som til slutt gikk til topps i Bangkok. Stormesteren endte på 7,5  etter å ha vunnet det avgjørende partiet over Loek van Wely i siste runde.

Surya Shekar Ganguly. Foto: Yerazik Khachatourian

Surya Shekar Ganguly. Foto: Yerazik Khachatourian

Inderen snek seg dermed foran spanjolen Francisco Vallejo på kvalitet, mens nederlenderen Benjamin Bok tok 3. plassen på 3. poeng.

Terje Lie var den tredje nordmannen som spilte i A-gruppen i Thailand. Han endte på 3 poeng, litt under forventet score.

SE OGSÅ: Endelig resultatliste
(Besøkt 1 106 ganger, 1 besøk i dag)