Fornøyd Magnus nådde sitt første mål – cruiset inn til lynsjakkseier

Kjempestart for Magnus i Stavanger. Foto: Yerazik KhachatourianKjempestart for Magnus i Stavanger. Foto: Yerazik Khachatourian

– Jeg har all grunn til å være fornøyd.

av Tarjei J. Svensen

Verdensmesteren herjet i åpningen av Altibox Norway Chess, som startet med lynsjakk mandag kveld. 25-åringen tok 7,5 av 9 poeng og tar med seg en ekstra dose selvtillit før det virkelig braker løs tirsdag. 

LES OGSÅ: Alle Matt & Patts saker om Norway Chess

– Dette var bra. Det siste partiet var ræva. Men jeg har all grunn til å være fornøyd, sa Magnus Carlsen til TV 2 etterpå.

Carlsen så ingen grunn til å irritere seg over det avsluttende tapet for Giri.

– Nei, nei. Dette er annerledes. Jeg spilte så dårlig i første parti. Det er ikke noe å være sur over dette partiet. 

Giri tok 2. plassen med 6,5 poeng, mens franskmannen Maxime Vachier-Lagrave snek seg foran på 3. plass.

Carlsen fikk med seg 25 ratingpoeng på prestasjonen og øker dermed forspranget på lynsjakkrankingen. Den doble verdensmesteren har nå 2915 i lynsjakkrating.

Verdensmesteren har nå nådd sitt første mål i Stavanger. Før turneringen uttalte han at det var viktig å åpne bra i lynsjakken.

– Første målet er å gjøre det bra i lynsjakken. I fjor så gikk det ganske dårlig allerede i lynsjakken. Jeg fikk riktignok pluss 2 (to flere seire enn tap, journ.anm), men det kunne vært så mye verre. Det blir første bud. Også etter det…det er ikke så mye jeg trenger å gjøre annerledes. Jeg er ikke veldig bekymret.

Kanskje har Carlsen med det lagt grunnlaget for det som kan bli hans første triumf i Stavanger. De tre første har endt med to andreplasser, og en sjuendeplass.

For i dag klaffet det meste for verdensmesteren, selv om han underveis var i trøbbel i flere partier mot blant annet Veselin Topalov og Nils Grandelius.

Carlsen måtte avgi et halvpoeng for sistnevnte i et parti han godt kunne tapt.

– Jag er lite besviken, sa en misfornøyd svenske til TV 2 etterpå.

norwaychess-blitz

Lynsjakkturneringen avgjorde rekkefølgende på hvem som får velge startnummer. Carlsen valgte startnummer 5, hvilket betyr at han åpner mot indiske Pentaela Harikrishna i 1. runde.

– Jeg ville uansett ha spilt mot ham i en annen runde, så det endrer lite, sa inderen til TV 2.

– Det er fint å starte mot Magnus. Jeg ser frem til det og håper det blir et interessant parti, sa han videre og la til at han ikke regner med å gjøre noen spesielle forberedelser.

Vi får dette oppsettet i 1. runde tirsdag.

Carlsen-Harikrishna
Giri – Eljanov
MVL – Chao Li
Kramnik – Grandelius
Aronian – Topalov

Carlsen får dessuten hvit mot Vladimir Kramnik, Anish Giri og Nils Grandelius i tillegg til Pentala Harikrishna. Til gjengjeld får Carlsen vanskelige svartpartier mot Levon Aronian og Maxime Vachier-Lagrave.

SE OGSÅ:
(Besøkt 1 038 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Fornøyd Magnus nådde sitt første mål – cruiset inn til lynsjakkseier"

  1. Ole Morten Persen | 18. april 2016 på 21:43 |

    Bra artikkel, Tarjei! (Jada, jeg kan skryte også….). Hvit mot Kramnik og Giri i hovedturneringen er bra. Det er reelle gevinstsjanser mot de kanskje antatt tøffeste motstanderne. En eller annen gang må jo første seier i et langsjakkparti mot Giri komme, og årets Norway Chess er jo en perfekt anledning!

Stengt for kommentarer.