Norge spiller landskamp mot Sverige i Stavanger

Frode Urkedal. Foto: Tarjei J. Svensen

– Et ekstremt spennende lag.

av Tarjei J. Svensen

Norges og Sverige skal spille en landskamp over 18 bord lørdag 23.- og søndag 24. april. Matchen spilles på Scandic Forum Hotell i Stavanger, samme sted som sideturneringen til Altibox Norway Chess.

Det spilles i tre klasser: Åpen klasse, dameklasse og en juniorklasse med én gutt og én jente i U18, U16 og U14.

I åpen klasse topper Norge med stormestrene Aryan Tari, Frode Urkedal og Torbjørn R. Hansen. Johan Salomon, Kristian Stuvik Holm og Johan-Sebastian Christiansen gjør at Norge får et ungt lag.

– Vi har et ekstremt spennende lag der vi får sjansen til å teste ungguttene våre. Det er veldig bra at våre mer erfarne stormestere har vært villig til å la den yngre generasjon få sjansen, sier toppsjakksjef Jonathan Tisdall til Matt & Patt.

Sverige må finne seg i å være klare underdogs med kun to stormestre i Erik Blomqvist (2515) og Axel Smith (2505) på de to øverste bordene.

Det norske kvinnelaget er bortimot toppet: Sheila Barth Sahl, Silje Bjerke, Olga Dolzhikova, Ellen Hagesæther samt Tromsø-tvillingene Monika og Edit Machlik, gjør at det trolig blir en jevn kamp med det svenske kvinnelaget.

Landskampen avvikles som tre matcher: Åpen klasse, dameklasse og en juniorklasse. Det beregnes landskampresultater i hver av de tre klassene, og også et samlet resultat for hele landskampen.

Det spilles ett parti lørdag med start kl. 14:10 og ett parti søndag som starter 12:00. Betenkningstiden er 90 minutter på 40 trekk, 30 minutter på resten med 30 sekunder i tillegg fra trekk 1.

Alle 18 partiene overføres direkte.

norge-sverige

(Besøkt 1 110 ganger, 1 besøk i dag)