Nå avgjøres Magnus Carlsens VM-motstander

Foto: WORLD CHESS Press Office; Evgeny PogoninFoto: WORLD CHESS Press Office; Evgeny Pogonin

Sergey Karjakin eller Fabiano Caruana?

av Tarjei J. Svensen

Sergey Karjakin fra Russland eller Fabiano Caruana fra USA? En av disse blir altså Magnus Carlsens motstander i VM-matchen i New York i november.

LES OGSÅ: Dramaavslutning i Moskva

Det blir en thrilleravslutning i den aller siste runden av Kandidatturneringen i Moskva. Karjakin og Caruana har begge 7,5 poeng, men førstnevnte har fordelen av flere antall seire hvilket gjør at får dra til New York om partiet ender remis.

Det er imidlertid et lite halmstrå for Caruana. Hvis Anand vinner sitt parti med svart mot Svidler, vil Caruana klare seg med remis. Dette er likevel mindre sannsynlig, siden inderen selv med seier ikke vil få en tredje VM-match mot Carlsen da han har for dårlig innbyrdes score mot de to andre.

Følg det avgjørende partiet via Chess24:

(Besøkt 614 ganger, 1 besøk i dag)