Blir det norske napp på Fagernes i påsken?

Thon Hotel Fagernes. Foto: ThonThon Hotel Fagernes. Foto: Thon

I dag starter TV 2 Fagernes International.

av Tarjei J. Svensen

Hans Olav Lahlums store påskesjakkfestival på Fagernes begynner i dag med 1. runde kl 17.30. TV 2 har gått inn som sponsor av festivalen og navnet på turneringen er dermed endret på turneringen.

Det er sjuende gang det arrangeres internasjonal turnering på Fagernes. Første gang i 2011 vant Sergey Tiviakov foran Sergey Kasparov og Gawain Jones.

Bergensjakk.no melder om 18 direktesendte partier, samtlige partier i IM-gruppen og 13 i Det åpne NM.

fagernes16– Det ser ganske bra ut. Det er godt nivå på GM-gruppa og det er et bra deltakerantall i det åpne NM. Og kvalifiseringen blir veldig spennende. Jeg ser positivt på det, sa turneringssjef Lahlum til Matt & Patt.

I Det åpne NM spilles det ni runder frem til 1. påskedag 27. mars. Tirsdag spilles 3. – og 4. runde, turneringens eneste dobbeltrunde.

Kjetil A. Lie (35), Frode Urkedal (22) og Leif E. Johannessen er høyest ratet av de norske deltakerne, rangert henholdsvis som nummer 6, 8 og 9. Flere av våre største talenter er dessuten på plass: Johan Salomon (18), Nicolai Getz (24), Johan-Sebastian Christiansen (17) og Lars Oskar Hauge (17) er alle kapable til å kjempe om stormesternapp.

I tillegg kjemper blant andre Sebastian Mihajlov, Joachim B. Nilsen og Erlend Mikalsen om napp i den lukkede IM-gruppen.

Det store høydepunktet på Fagernes blir uansett Altibox Norway Chess Qualifier fra 23. – 26. mars med Jon Ludvig Hammer, Aryan Tari, Nils Grandelius og kvinneverdensmester Yifan Hou. Partiene ventes å begynne en halv time etter rundestart i Det åpne NM.

Svenskene har offentliggjort egen direktesending fra Fagernes med kommentarer fra IM Jesper Hall.

Matt & Patt har skrevet en forhåndssak om festivalen og vil være på plass for å skrive rapporter fra tirsdag.

(Besøkt 734 ganger, 1 besøk i dag)