Johannes Kvisla (25) innstilt som ny leder i Ungdommens Sjakkforbund

Johannes Kvisla. Foto: Tarjei J. SvensenJohannes Kvisla. Foto: Tarjei J. Svensen

Kan bli den nest yngste lederen i forbundets historie.

av Tarjei J. Svensen

17. april avholdes årsmøtet i Ungdommens Sjakkforbund (USF) i forbindelse med NM for skolelag i Bergen. Stavangers Carsten Beer-Jacobsen har meddelt valgkomiteen at han ikke ønsker gjenvalg som leder i Ungdommens Sjakkforbund. Han tok over som leder etter Eirik Næss i fjor.

Nåværende nestleder Johannes Kvisla (25) fra SK 1911 i Oslo er innstilt som ny leder for organisasjonen. Han har tidligere hatt verv som vara og turneringssjef i organisasjonen. Nå ser 26-åringen frem til å ta fatt på rollen som leder – om han velges.

– Først må jeg jo velges, noe jeg håper skjer ganske fredfullt. Men jeg setter stor pris på å bli foreslått, og så håper jeg at jeg får utrettet en del for ungdommen i norsk sjakk fremover om jeg skulle bli valgt, sier Kvisla til Matt & Patt.

Om Kvisla blir valgt, vil han bli den nest yngste lederen i USFs historie. Ole Valaker var 23 år da han tiltrådte i 1995. Han ble sittende i fire år.

Dette er valgkomiteens innstilling:

Leder:
Johannes Kvisla, 1911U (tidligere nestleder)
Styremedlemmer:
Joachim B Nilsen, Bergen SKU (ny)
Elise Forså, Tromsø SKU (gjenvalg)
Alise Haukland, Hamar SS (ny; skal melde seg inn i USF)
Anders Hagen, 1911U (ikke på valg)
Hans Henry Jacobsen, Tromsø SKU (ikke på valg)
Marianne Wold Haug 1911U (ikke på valg)
Varamedlemmer:
Jørund Greibrokk, Alta SKU (gjenvalg)
Karl Juriloo, Trondheim SFU (ny)
Cornelius Kvendseth, Nordstrand SKU (ny)

Medlemstallet i USF gikk litt tilbake til 4395 (7%) i 2015.  Tilbakegangen kommer etter en sterk vekst på 28 prosent året før. Sju klubber falt fra i 2015, mens seks klubber kom til, skriver forbundet i årsberetningen.

Det viktigste som er gjort i fjor er skolesjakkprosjektet som kom i gang etter en gave på fire millioner kroner fra Sparebankstiftelsen. Over 100 skoler i Rogaland og Sogn og Fjordane har nå sjakk-aktivitet hos seg.

I løpet av året vil også flere skoler i andre fylker få tilbudet.

(Besøkt 1 339 ganger, 1 besøk i dag)