Svensk sjakksending fra Altibox Norway Chess Qualifier

Grandelius endte på en litt skuffende 4.plass i EnterCard Chess Qualifier, kvalifiseringen til Norway Chess i mai i år. Foto: Tarjei J. SvensenGrandelius endte på en litt skuffende 4.plass i EnterCard Chess Qualifier, kvalifiseringen til Norway Chess i mai i år. Foto: Tarjei J. Svensen

Kommenterer direkte fra Fagernes.

av Tarjei J. Svensen

Sveriges Schakforbund satser stort på Altibox Norway Chess Qualifier der deres egen toppspiller Nils Grandelius (22) for andre gang skal forsøke å kvalifisere seg til storturneringen i Stavanger.

Svenskene gjentar nå suksessen fra Rilton Cup og lager egen sjakksending fra Fagernes.

– Denne kvalifiseringen er svært interessant for svensk sjakk i og med at Nils Grandelius deltar. Vi vil gi alle sjakkelskere i landet denne sjansen til å følge kvalifiseringen i en tv-sending på schack.se, sier Carl Fredrik Johansson, president i det svenske sjakkforbundet i en pressemelding.

Partiene skal kommenteres av den kjente svenske sjakkforfatteren IM Jesper Hall i tv-studio i Lund. Ingemar Falk, turneringssjef i Rilton Cup, er på plass og kommenterer fra Fagernes.

I september skrev Matt & Patt om svenskens triumf i Abu Dhabi der. 22-åringen gikk helt til topps i en knallsterk åpen turnering og stakk av med hele 12,000 dollar.

– Jeg tror absolutt at jeg kan nå topp 100 og 2700. Men det vil kreve lang tid og hardt arbeid, sa Grandelius til Matt & Patt den gangen.

Det er fortsatt et stykke til 2700, men svensken er godt inne blant topp 100 på verdensrankingen. Per mars er han rangert som nummer 84 i verden med en rating på 2646.

I Altibox Norway Chess Qualifier vil svensken få tøff motstand i Jon Ludvig Hammer, Aryan Tari og kvinneverdensmester Yifan Hou. Bare én av dem får den siste plassen i Norway Chess 19. – 29. april.

(Besøkt 1 624 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Svensk sjakksending fra Altibox Norway Chess Qualifier"

  1. Trond-Arne Ausdal | 18. mars 2016 på 23:15 |

    Meget snodig at Tv2 avstår fra å sende fra kvalifiseringen og at vi derfor må ty til svenske tilbydere for å få fulgt med på turneringen.

Stengt for kommentarer.