Anand med kjempeåpning i Moskva

Viswanathan Anand. Foto: Yerazik KhachatourianViswanathan Anand. Foto: Yerazik Khachatourian

Og sjakknettstedene ga blaffen i trusler om søksmål.

av Tarjei J. Svensen

Viswanathan Anand har fått den best tenkelige starten i Kandidatturneringen i Moskva, som åpnet med 1. runde i dag.

candidater1

46-åringen var lett over Veselin Topalov med hvite brikker etter at bulgareren ble for ambisiøs på dronningfløyen. Topalov hadde trolig sjansen til å skape fordel med offisersofferet 20…Lxf2!?, men valgte en gal løsning.

Anand beholdt klar fordel etter å ha plukket en bonde og skaffet seg en fribonde i a-linjen. Da Topalov tillot Anand i å komme inn med tårnene på sjuenderaden, gikk det raskt nedover. Partiet var over etter 49 trekk.

Dermed har inderen åpnet akkurat som han gjorde i Khanty-Mansiysk i 2014 – med seier i 1. runde av Kandidatturneringen.

– Nei, man kan alltid prøve å slike ting sammen. Jeg er fornøyd med resultatet, og det er alt, svarte Anand på sitt sedvanlige vis på spørsmålet om han fikk en «deja vu»-følelse over starten.

SE OGSÅ: Alle partiene fra 1. runde (Chess24)

Karjakin-Svidler, Nakamura-Caruana og Giri-Aronian endte alle med poengdeling, hvilket betyr at Anand er i føringen etter 1. runde.

For Agon, ble åpningsdagen en liten katastrofe. Flere ganger i løpet av runden krasjet serveren i det de selv hevder var et såkalt DDos-angrep.

Nettsidene kom etter hvert opp igjen, men gikk raskt ned igjen. Det er pinlig for Agon, som har fått massiv kritikk for å true med søksmål mot nettsteder som videreformidlet partier underveis. Samtlige av dem har gitt blaffen i truslene og istedet fulgt partiene via NRKs nettsider der man ikke trenger å godkjenne brukervilkårene.

Det gjorde også den tyske storavisen Der Spiegel, som overførte trekkene på sine egne nettsider. Dermed kan det ligge an til massesøksmål fra Agon.

(Besøkt 2 008 ganger, 1 besøk i dag)

3 kommentarer på "Anand med kjempeåpning i Moskva"

  1. Trond-Arne Ausdal | 11. mars 2016 på 23:49 |

    På Nrk sine sider sto det at også Svidøer fikk et helpoeng.

  2. Ikke Anand igjen…., men nå har heldigvis Karjakin tatt ledelsen.

Stengt for kommentarer.