Carlsens VM-match spilles i New York

Foto: Tarjei J. SvensenFoto: Tarjei J. Svensen

Det bekreftes nå av Agon.

av Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsens VM-match i år skal spilles i New York. Det bekrefter i dag Agon-sjef Ilya Merenzon til Wall Street Journal (WSJ).

– Ideelt sett ønsker vi å ta over lokaler på Broadway. Vi har rundt fem-seks lokaler på forhåndslisten, som gjør at folk kan se matchen via glass, sier Merenzon.

Senere ble det også bekreftet på den offisielle nettsiden. 1. parti spilles 11. november med evt. omspill 30. november. Premiefondet er på «minst 1 million amerikanske dollar», som i dag tilsvarer 8,7 millioner kroner.

– New York er strålende. Vi vet ikke så mye om detaljene ennå, men dette har potensiale til å bli spektakulært, sier manager Espen Agdestein til NRK.

Det skal være flere aktuelle lokaler på Manhattan, blant annet nye World Trade Center. Ifølge Agon pågår det fortsatt samtaler om aktuelle lokaler i storbyen. Heller ikke sponsordelen skal være helt på plass.

– 99 prosent av vårt fokus er på online-seere, sier Merenzon til WSJ.

New York er uansett gledelig nytt for norske sjakkentusiaster, som dermed vil kunne følge sjakksendingene på TV i beste sendetid. Trolig vil matchen begynne på ettermiddagen lokal tid. Med seks timers tidsforskjell, betyr det at starttidspunktet blir rundt 19-20-tiden norsk tid.

Matt & Patt vet at Agon har jobbet med San Francisco på vestkysten som det eneste alternativet til New York. Der har verdensmesteren fått flere kontakter i finansmiljøet i Silicon Valley. I så fall ville matchen måtte begynne langt tidligere på dagen for å tilfredsstille norske tv-seere.

Datoene for årets VM-match er satt til 11. – 30. november. Utfordreren til matchen som går over 12 partier blir klar i en åttemanns kvalifiseringsturnering i Moskva som spilles i mars. Blant kandidatene der New Yorkerne Fabiano Caruana og Hikaru Nakamura, som nok gjerne kunne tenke seg å møte vår mann på hjemmebane.

Det er NRK som har sikret seg rettighene til VM-matchene på norsk tv frem til 2020.

 

(Besøkt 1 608 ganger, 1 besøk i dag)