Torbjørn falt fra topplassering i Cannes

Torbjørn og Ida er aktive sjakkturister. Her fra Sitges i sommer. Foto: Tarjei J. SvensenTorbjørn og Ida er aktive sjakkturister. Her fra Sitges sommeren 2015. Foto: Tarjei J. Svensen

Men kan glede seg over samboerens prestasjon.

av Tarjei J. Svensen

Torbjørn Ringdal Hansen så ut til å gå mot et godt resultat i den store sjakkfestivalen i Cannes i vinterferieuka. I 9. runde måtte Norges 11. stormester, som fyller 37 år 1. mars, bite i det sure eplet mot den franske stormesteren Jean-Marc Degraeve (2559).

Litt surt for Torbjørn, som med seier ville fått en plassering blant de sju beste.

Stormesteren vant fem partier, tapte tre og spilte én remis. Det endte dermed med 22. plass og 5,5 poeng og ratingprestasjon på 2479 på 1911-spilleren. Det er omtrent som forventet i forhold til motstanden, som inkluderte sterke spillere som tidligere VM-utfordrer Gata Kamsky (2667) og norgesvennen Evgeny Romanov (2617).

Også Nordstrands stortalent Daniel Nordquelle deltok i toppgruppen med 111 spillere totalt. 13-åringen tok 2 poeng på åtte runder, et resultat et stykke under forventet.

16-åringen Bai Jinshi (2501) gikk overraskende til topps i toppgruppen med 7,5 poeng foran Romanov, Alexander Fier (2608) og Abihjeet Gupta (2613). Det var en sterk turnering med hele 22 stormestere og 32 internasjonale mestere på startstreken.

SE OGSÅ: Endelig resultatliste i Cannes

For Torbjørns samboer Ida Landsverk (1334) ble turneringen en suksess. Hun endte på 24. plass blant de 92 deltakerne i gruppe C med 5,5 poeng. Det er en prestasjon langt over forventet score for den tidligere norgesmesteren i poker.

Også Amelia Nordquelle (1008) stilte i gruppe C. Hun tok 2,5 poeng og endte på 82. plass.

Festivalen samlet totalt 362 deltakere fordelt på 32 nasjoner.

(Besøkt 1 110 ganger, 1 besøk i dag)