Endelig kom Johan Salomons første seier

Johan Salomon. Foto: Tarjei J. SvensenJohan Salomon. Foto: Tarjei J. Svensen

Og Frode Urkedal leder turneringen med to poeng én runde før slutt.

av Tarjei J. Svensen

Mens Frode Urkedal (22) har herjet i Torneig Internacional Ciutat de Manacor på Mallorca, har det gått langt tyngre for Johan Salomon (18). Nordstrand-spilleren sto uten seier etter fire tap og tre remiser.

SE OGSÅ: Alle saker om turneringen på Mallorca

Men lørdag fikk 18-åringen endelig ballen i mål med en pen etter aggressivt og godt spill. Motstanderen IM David Pardo Simon (2512) rotet seg bort i komplikasjonene og gjorde en stor feil i det 22. trekket.

En oppløftende seier av 18-åringen, som kan begrense ratingtapet om han unngår tap mot stormester Vladimir Burmakin i siste runde.

Rask remis på Urkedal

Frode Urkedal tok fredag sitt tredje og avgjørende stormesternapp med seier over sin landslagskollega Salomon. Men 22-åringen lovte at det fortsatt var viktig å vinne turneringen.

– Jeg leder jo turneringen, så jeg vil jo prøve å vinne den. Men det er jo greit å ha stormestertittelen i hånda. Da trenger jeg ikke å tenke på at jeg må ha noen flere poeng på de to siste rundene, sa Urkedal til Matt & Patt.

Men flere poeng ble det. I 8. runde ble det remis med svart etter bare 11 trekk.

Med 6,5 poeng og en ledelse på to poeng ned til fire spillere på 4,5 poeng, har Urkedal sikret seieren på Mallorca én runde før slutt. Ratingprestasjonen er det bare å ta av seg hatten for. 2738 er helt i verdensklasse. 1911-spilleren ligger an til å gå opp 23 ratingpoeng på innsatsen.

SE OGSÅ: Resultater og rundeoppsett for turneringen

9. – og siste runde spilles søndag. Salomon spiller svart mot Vladimir Burmakin (2556). Urkedal skal ha hvit mot Aleksander Bortnyk (2554). Det er ingen direktesendte partier.

(Besøkt 1 031 ganger, 1 besøk i dag)