Magnus Carlsen til Aserbadsjan?

Magnus Carlsen, Tata Steel Chess 2016. Foto: Yerazik KhachatourianFoto: Yerazik Khachatiurian

Shamkir Chess avholdes for tredje år på rad.

av Tarjei J. Svensen

Det har lenge vært uklart om superturneringen i det hele tatt avholdes i år. Grunnen skal ha vært uklarhet rundt sponsorer og fokus på sjakk-OL, som begynner i Baku 1. – 14. september.

Nå er det imidlertid klart at Shamkir Chess flyttes to måneder fra mars til mai. Det melder aserbadsjanske ExtraTime.az.

Magnus Carlsen har vunnet de to første utgavene av storturneringen, og ifølge avisen forventes han å delta for tredje år på rad. Matt & Patt vet imidlertid at det er ingenting som er avklart og at verdensmesteren fortsatt ikke har bekreftet sin deltakelse.

Det endelige feltet er heller ikke avklart, men de to første i det aserbadsjanske mesterskapet vil bli invitert, ifølge ExtraTime.

Superturneringen er blant årets sterkeste på sjakk-kalenderen og holdes til minne om Vugar Gashimov som døde av hjernesvulst bare 27 år gammel.

Det er heller ikke bestemt om verdensmesteren stiller i årets Grand Chess Tour som åpner med to hurtigsjakkturneringer i Paris og Brüssel i juni. Carlsens neste bekreftede turnering er Norway Chess som begynner i Stavanger 18. april.

(Besøkt 1 240 ganger, 1 besøk i dag)