«Sjakksendinger uten Hammer er som et sjakkbrett uten G8. Fattig.»

Jon Ludvig Hammer. Foto: Linnea SyversenJon Ludvig Hammer. Foto: Linnea Syversen

Sterke reaksjoner etter at TV 2 droppet Jon Ludvig Hammer.

av Tarjei J. Svensen

Etter åtte turneringer på rad som kommentator under TV 2s sjakksendinger, er ikke Jon Ludvig Hammer med i studio denne gangen. Det avslørte Sjakkbloggen tidligere denne uken.

Kanalen selv mente det var helt naturlig med utbytting av Norges nest beste sjakkspiller. Selv om de er godt fornøyd med innsatsen Hammer har gjort, sa produsent Eirik Haaland til Sjakkbloggen at de ønsket «variasjon i ekspertkorpset».

Under sendingene fra London Chess Classic har Hans Olav Lahlum med seg internasjonal mester Espen Lie som med-kommentator. I de siste fire rundene kommer også Ellen Carlsen innom studio.

Hammer selv ville ikke kommentere fraværet fra tv-skjermen overfor Sjakkbloggen.

– Da dropper jeg å se på!

Men hva synes sjakkfansen om avgjørelsen? På Sjakkbloggens Facebook-sider har det flommet over av tilbakemeldinger og over 60 brukere har kommentert nyheten. Aldri før har en sak engasjert så mye.

Og basert på de er det ingen tvil:

Hammer burde sittet i studio.

«Da dropper jeg å se på, sa en bruker». «Skuffende. Merkelig!», kommenterer en annen. Noen ville også protestere overfor TV 2 og lanserte hashtaggen #bringbackhammer.

Da blir det ikke sjakk på meg lengre. Skuffende at hammer ikke skal Være med

Latterlig, han er den beste kommentatoren! Nr.2 i Norge og snakker så selv vanlige folk forstår

Hammer er suveren! Det er mye mer interessant å høre på Hammers analyser enn Lahlums computeranalyser. Han har en helt unik oversikt over Magnus spill og historie. Dette er et tap for TV2. Hadde det vært en nettsted der Hammer kommenterte foran et webkamera ville jeg valgt dette fremfor TV2 sendingen.

Sjakksendinger uten Hammer er som et sjakkbrett uten G8. Fattig.

En annen bruker påpekte også Hammers posisjon som en av verdens beste sjakkspillere.

Håper TV2 kjenner sin besøkelsestid. Hammer kommer etter alt å dømme til å krysse 2700 grensen iløpet av sin neste turnering, Rilton Cup i Desember og Januar, og med sin spillestyrke, medieerfaring, innsikt og personlighet blir han ettertraktet både som spiller og kommentator fremover.

Utrolig teit. Hammer er en dyktig kommentator og blitt en personlighet som gjør sjakk-sendingene interessante. Det blir ikke det samme uten han, så dyktig som han er. Forventer at han kommer tilbake på skjermen til neste turnering jeg altså

Også på Twitter har brukere kommentert saken.

Men alt tyder på at Hammer faktisk blir å se i studio om ikke lenge. I dag bekreftet nemlig programleder Kaja Marie Snare at norgestoeren kommer tilbake som kommentator under Tata Steel Chess, som begynner i januar.

Kanskje har TV 2 lyttet til sjakkfansen?

(Besøkt 965 ganger, 1 besøk i dag)