Asbjørn kjøpte Sotra-navnet for én krone: – Skuffet over at de ikke ble med på «1kr-Sotra»

Det blir ingen navneendring. Foto: Skjermdump qxl.no

– Auksjonen gikk vel ikke helt etter spillereglene.

av Tarjei J. Svensen

Sotra sjakklubb la forrige uke ut navnet på eliteserielaget på auksjon. Sjakklubben håpet noen ville punge ut for makten til å endre lagets navn, noe som både ville gitt ekstra inntekter i klubbkassa og skapt oppmerksomhet til sjakken.

Blest fikk de, men resten gikk ikke helt som planlagt. Som Sjakkbloggen avslørte tirsdag, kom det bare inn ett bud. Prisen endte på én krone.

Det blir ingen navneendring. Foto: Skjermdump qxl.no

Det blir ingen navneendring. Foto: Skjermdump qxl.no

Men noen navneendring blir det ikke på Sotra sjakklubb. Klubben vil fortsatt hete Sotra når Eliteserien i sjakk sparkes i gang fredag ettermiddag. De ville likevel ikke gå med på noen endring og forsvarte seg med at de hadde lagt inn forbehold om godkjennelse fra styret.

Sjakkbloggen har vært i kontakt med QXL, som skriver følgende:

Når en selger setter en vare til salg på QXL, aksepterer vedkommende våre vilkår og betingelser. Derfor er en selger forpliktet til å selge varen til høystbydende over minstepris på auksjonen.

– Ble bedt om å betale 10.000 kroner

Asbjørn Ottesen Steinskog. Foto: Privat

Asbjørn Ottesen Steinskog. Foto: Privat

Det var Asbjørn Ottesen Steinskog (23) fra Stavanger som var eneste budgiver i auksjonen.  Han hadde allerede brukt et par dager på å pønske ut et passende navn. KamaSotra var førstevalget, men han sendte også over flere andre navneforslag.

– Jeg ville lage litt humor ut av det ettersom den ble solgt for én krone, så forslagene jeg sendte over var Sellout Sotra, Kronen Sotra, 1kr Sotra, 1NOK Sotra eller En-krones Sotra.

Steinskog forteller at han etter saken på Sjakkbloggen ble kontaktet og bedt om å betale 10.000 kroner, til tross for at han hadde vunnet budrunden med én krone.

– Jeg sa at jeg ikke kom til å betale 10.000 og prøvde å få dem til å bli med på å kalle de noe som spiller på det at de er solgt for 1 krone, for det hadde de sikkert tjent på.

Han er nå skuffet over at han ikke får valgt et bedre navn til Sotra Sjakklubb, men kommer likevel ikke til å følge opp saken.

– Jeg tenkte de kanskje så humoren og ble med på det for alle hadde jo syntes det var morsomt.

Til slutt sier Steinskog:

– Auksjonen gikk vel ikke helt etter spillereglene.

Sotra avviser brudd på reglene

Gisle Bjugn. Foto: Yerazik Khachatourian

Gisle Bjugn. Foto: Yerazik Khachatourian

Lagleder for Sotra Gisle Bjugn vil ikke snakke med Sjakkbloggen på telefon. Bjugn ber derfor om å få spørsmålene sendt på e-post. Han skriver at grunnen til at det ikke ble noen avtale er at klubben «underestimerte tiden slike avtaleprosesser krever».

Han avviser at de har brutt QXLs auksjonsregler.

– Klubben var innstilt på å gjennomføre transaksjonen på de vilkår tilkjennegitt i auksjonen. Utover de generelle auksjonsvilkårene hos QXL, fremgår de spesielle vilkårene av auksjonsteksten.

– Blant annet var vi tydelige på at en avtale om lagnavnet fordrer godkjenning av Sotra SK sitt styre. Budgiver gav etter auksjonsslutt uttrykk for at han egentlig ikke hadde en forventning om å ende med høyeste bud, og ønsket ikke å gå videre med prosessen. Det aksepterte vi.

– Steinskog sier også at han ble kontaktet av deg og bedt om å betale 10.000 kroner etter vinnerbudet på én krone, hvorfor?

– Dette er ikke en korrekt gjengivelse av samtalen, som jeg oppfattet som både hyggelig og imøtekommende.

– Hva slags lærdom har dere tatt av denne saken?

– Vi har sett en ny side ved Sjakkbloggen som vi ikke har sett tidligere, at det er tilgjengelige muligheter i sponsormarked som ikke er benyttet og at man må sette av tilstrekkelig tid til prosessene om man ønsker suksess i sponsormarkedet.

Sotra får en tøff start i Eliteserien. Fredag skal de opp mot en av favorittene Vålerenga. Lørdag og søndag venter Stavanger og Asker.

– Målet er å samle erfaring og gode sportslige opplevelser vi kan dele. Resultatene har vi et avslappet forhold til. Å spille mot de beste blir en fest for oss!

(Besøkt 2 097 ganger, 1 besøk i dag)