Derfor har det vært stille på Sjakkbloggen de siste dagene.

Neida, Sjakkbloggen har ikke sovnet.

av Tarjei J. Svensen

Det har dessverre vært litt stille på Sjakkbloggen de siste par dagene. Men jeg har ikke glemt dere lesere. En liten pust i bakken måtte til etter å ha returnert fra VM i Berlin. Dagen etter var det opp klokken 5 for å stille på jobb som vanlig, før det lørdag var oppdrag som turneringsleder under en lynsjakkturnering på Grünerløkka.

Lynsjakk i Stjernens lokaler på Grünerløkka. Foto: Tarjei J. Svensen

Lynsjakk i Stjernens lokaler på Grünerløkka. Foto: Tarjei J. Svensen

Det ble en hektisk avslutning på VM i lynsjakk for Sjakkbloggen. Vi måtte dra i all hast før siste runde med taxi fra spillelokalet for å rekke siste fly fra Schönefeld. Våre to norske deltakere Simen Agdestein og Aryan Tari fikk det enda mer travelt, men rakk flyet med ganske god margin.

Simen Agdestein og Aryan Tari på Schönefeld. Foto: Tarjei J. Svensen

Simen Agdestein og Aryan Tari på Schönefeld. Foto: Tarjei J. Svensen

Et par sluttrapporter fra VM er på vei. Her er det mye å skrive om, så noe spares til en rapport for Norsk Sjakkblad, det offisielle medlemsbladet til Norges Sjakkforbund.

Så er det også mange kommende turneringer som bør nevnes. Allerede i dag begynner for eksempel Europacupen for klubblag i Makedonia med tre norske lag. To i åpen klasse og ett i kvinneklassen. OSS’ kvinnespiller Sylvia Johnsen har allerede skrevet en fin rapport fra første dag på sjakkselskapet.no.

13. november begynner EM for landslag på Island, der Magnus Carlsen og Jon Ludvig Hammer skal lede et spennende og ungt norsk lag. I desember venter siste del av Grand Chess Tour i London der Carlsen skal forsøke å hente inn Topalovs forsprang i sammendraget.

Og bare dager før nordmenn her hjemme setter tenna i juleribba eller pinnekjøttet, er verdensmesteren på plass i Doha for å spille i sin første åpne turnering på åtte år, Qatar Masters Open. Der tar han med seg hele familien på julefeiring.

Og kanskje blir det nok en utenlandstur for Sjakkbloggen i løpet av året. Følg med!

(Besøkt 730 ganger, 1 besøk i dag)