Dette er Sjakkbloggens ti mest leste saker

Foto: Linnea SyversenFoto: Linnea Syversen

Se hva som klikket på Sjakkbloggen.

av Tarjei J. Svensen

Det er snart fem måneder siden den første artikkelen ble publisert på Sjakkbloggen. Siden den gang er det publisert 144 saker (dette er nummer 145!) med 161.301 sidevisninger siden tellingen startet 11.mai.

Her er de ti mest leste sakene på Sjakkbloggen:

1. NRKs sjakkekspert: – Kaja er helt utrolig imponerende: 2933 visninger

NRKs tidligere sjakk-kommentator Atle Grønn var imponert over det TV 2s unge programleder Kaja Marie Snare presterte under EnterCard Chess Qualifier i mai der også Magnus Carlsen var med som kommentator. På sosiale medier var tilbakemeldingene gode.

Trafikken på saken fikk en kraftig oppsving under Norway Chess i Stavanger i juni, der Kaja var tilbake som programleder.

Les saken

2. De 10 beste bildene fra verdens ledende sjakkfotograf: 2370 visninger

Spanjolen David Llada tar fantastiske bilder som går verden rundt.

Les saken

3. Derfor spiller bare tre av elleve norske stormestere NM: 2187 visninger

Mange lurte på hvorfor de fleste norske stormestrene droppet deltakelse i sommerens Landsturnering i sjakk i Oslo. Sjakkbloggen kom med svaret.

Les saken

4. Verdensrankingen der Magnus Carlsen ikke en gang er topp 100: 2054 visninger

En rankingliste vår egen verdensmester ikke topper? Ja, på denne interessante listen er Magnus Carlsen faktisk langt bak resten av verden.

Les saken

5. Norges største sjakkbutikk utestenges fra NM: 1751 visninger

Det vekket reaksjoner i det norske sjakkmiljøet da Øystein Brekke, eier av Sjakkbutikken, ble utestengt fra sommerens Landsturnering på grunn av en eksklusiv avtale med en konkurrent.

Les saken

6. Carlsens kompis raste mot Nakamuras sleipe lynsjakktriks: 1691 visninger

Ian Nepomniachtchi røk ut av FIDEs World Cup på dramatisk vis mot Hikaru Nakamura. Senere gikk Carlsens russiske venn langt i å beskylde Nakamura for juks.

Les saken

7. – Må være det dårligste NM på nett i dette årtusen: 1634 visninger

Mange sjakkentusiaster var i harnisk på grunn av dårlig nettdekning under sommerens Landsturnering. En av dem var Ole Valaker, sjakktrener, journalist og tidligere leder av Ungdommens Sjakkforbund.

Les saken

8. De vanvittige Magnus Carlsen-tallene som forbløffer sjakkverdenen: 1605 visninger

Vår sjakkstjerne åpnet 2015 forrykende med seier i Tata Steel Chess, Grenke Chess Classic og Shamkir. Det er ingen andre i verdenstoppen kunne matche Carlsens utrolige seieresrekke i internasjonale turneringer. Senere omtalte også VG saken.

Les saken

9. Elitespilleren som imponerer både på og utenfor brettet: 1603 visninger

Altas unge elitespiller Erlend Mikalsen kan mer enn å spille sjakk, noe han fikk vise under premieutdelingen på årets Landsturnering.

Les saken

10. Magne og Joachim skal spille sjakk i minst 42 timer: 1577 visninger

Sjakkbloggen snakket med Magne Sagafos og Joachim Berg-Jensen som forberedte en vill plan: Spille sjakk i 42 timer i strekk. Det endte på litt over 40 timer, men uansett mer enn nok til å sette verdensrekord og havne i Guinness Rekordbok.

Les saken

Takk til alle lesere!

(Besøkt 1 024 ganger, 1 besøk i dag)