NRK har sikret seg VM i lyn- og hurtigsjakk og VM-kampen i 2016

Foto: Tarjei J. SvensenFoto: Tarjei J. Svensen

NRK sender sjakk igjen.

av Tarjei J. Svensen

NRK bekrefter i dag at de har sikret seg rettighetene til å sende VM i lyn- og hurtigsjakk i Berlin fra 9. – 15.oktober. Der skal Magnus Carlsen forsvare sine to VM-titler i fartsdisiplinene.

Sendere meldte statskanalen at de også også har sikret seg rettighetene til Carlsens VM-kamp i november 2016. Som i 2014 er det igjen aktuelt med et samarbeid med VG.

Vi er i god dialog med VG, og gjennom et slikt samarbeid når sjakken ut til et enda bredere publikum, sier rettighetsansvarlig for sport i NRK, Runar Østmo til NTB.

Det er TV 2 som har sittet på rettighetene til superturneringene, mens NRK har de store mesterskapene, som VM-kampene i 2013 og 2014 samt sjakk-OL i Tromsø. Nå har altså statskanalen igjen trukket det lengste strået etter harde forhandlinger om TV-rettighetene til VM i lyn- og hurtigsjakk samt VM-kampen i 2016. Der skal også TV 2 ha deltatt.

NRK har vunnet flere utmerkelser for dekningen av sjakk-VM, blant annet en pris på 25.000 dollar fra verdenssjakkforbundet FIDE.

Sportssjef Rune Haug er naturlig nok fornøyde med å få sjakksendingene tilbake på NRK.

Vi gleder oss til å forsøke å knekke koden for hvordan vi best mulig kan gjøre lyn- og hurtigsjakk til attraktiv TV. Vi har bare én måned på oss, men jeg tror både Magnus Carlsen og publikum har god grunn til å glede seg, sier Haug til NRK.

rune-haug

Det er Agon som sitter med rettighetene til å arrangere VM.

NRK er ledende i verden innen sjakk på tv. Vi er svært fornøyd med å ha fått en langsiktig avtale med en innovativ og lidenskapelig samarbeidspartner som NRK, sier Ilya Merenzon i Agon til NRK.

President i NSF: – Strålende nytt

President i Norges Sjakkforbund, Bjørn Salvesen, er glad for å se sjakksendinger på NRK igjen.

Det er strålende nytt for sjakk-Norge at allmennkringkaster NRK skal sende direkte fra VM I lyn- og hurtigsjakk. Det garanterer store seertall. Regjerende mester i begge grener, vår egen Magnus, vil kjempe med nebb og klør for å beholde titlene.

Salvesen tror NRK vil dekke VM på en bra måte.

Dette blir nok en strålende sjakkopplevelse formidlet proft og levende av NRK, som har tatt sjakk-TV til nye høyder.

Sjakkbloggen vet at NRK allerede er i gang med planleggingen av sendingene og norske sjakkprofiler er spurt om å delta.

I studio under VM-kampene har NRK hatt programleder Line Andersen samt sjakkekspertene Torstein Bae og Atle Grønn. Heidi Røneid har sittet i studio for å følge med på sosiale medier.

line-andersen
torstein-bae

Carlsen kan sikre seg over en halv million

VM spilles midt i konferansesalen i Bolle Meirei sentralt i Berlin og begynner med 1.runde i hurtigsjakk lørdag 10.oktober kl 15:00. Det spilles fem runder hver dag frem til mandag. VM i lynsjakk begynner tirsdag 13.oktober og spilles med 21 runder frem til onsdag.

Førstepremie i hver turnering er på rundt 330.000 norske kroner.

Festsalen i Bolle Meierei i Berlin, der VM skal holdes. Foto: bolle-meierei.com

Festsalen i Bolle Meierei i Berlin, der VM skal holdes. Foto: bolle-meierei.com

I tillegg til Carlsen, skal norgesmester Aryan Tari trolig delta i VM. Norgestoer Jon Ludvig Hammer har bestemt seg for å droppe VM.

Sjakkbloggen vil være til stede i Berlin med rapporter under begge turneringene.

(Besøkt 5 448 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "NRK har sikret seg VM i lyn- og hurtigsjakk og VM-kampen i 2016"

  1. theadmiral1 | 10. desember 2016 på 15:53 |

    Hvordan tid spilles det med?

Stengt for kommentarer.