Magnus Carlsen-video brøt utrolig grense

I Landsturneringen i Oslo 2011, lagde Torstein Bae i Sjakkhuset et videoopptak som nylig nådde en utrolig milepæl.

av Tarjei J. Svensen

Verdensmester Magnus Carlsen har for lengst gitt seg med deltakelse i norgesmesterskapet. Men lynsjakkturneringer i NM dukker han gjerne opp på. Sist nå i juli, da han stilte i laglynturneringen i årets Landsturnering.

Der stilte han også i 2011. Den gangen brukte han 14 sekunder på å sette 10-årige Elise Sjøttem Jacobsen i matt. Torstein Bae i Sjakkhuset gjorde genistreken med å filme partiet.

Nå har over 1 million sett videoen.

Carlsen spilte med 30 sekunder, mens Sjøttem Jacobsen hadde 9,5 minutter på hele partiet. Magnus selv vant alle sine sju partier, men de to andre spillerne Johannes Kvisla og Jon Kristian Haarr klarte ikke å levere varene. Laget nådde ikke en gang finalen.

Det er ikke den eneste populære Youtube-videoen med Magnus Carlsen. Nå avdøde Bob Simon i CBS var i Oslo i desember 2011 for å lage denne reportasjen for 60 Minutes der verdenseneren spilte blindesimultan mot 10 personer.

Videoen under er sett 1,1 millioner ganger.

Kjenner du til andre populære sjakkvideoer på nett?

(Besøkt 1 134 ganger, 1 besøk i dag)