Slik følger Sjakkbloggen Norway Chess

Som mange lesere av Sjakkbloggen har sett, ble forrige uke tilbragt i oljebyen for å dekke Norway Chess.

Nå er Sjakkbloggen imidlertid tilbake i hovedstaden for å dekke resten av Norway Chess direkte for VGDet er flere hundre kommentarer som skal besvares, og trekk som skal kommenteres, så det er hektisk, men gøy. Det blir derfor ingen ordinær rapport i dag. 

Sett med norske øyne, ble det en liten nedtur igjen uten seier for noen av våre to. Det var imidlertid godt å se at Jon Ludvig Hammer kan spille på høyde med de beste, noe han absolutt gjorde i partiet mot Fabiano Caruana.

Veselin Topalov på Utstein Kloster. Foto: Tarjei J. Svensen

Veselin Topalov på Utstein Kloster. Foto: Tarjei J. Svensen

Da er det godt å se at Veselin Topalov leder turneringen med fantastiske 5,5 av 6 poeng. Bulgareren er mer sympatisk og omgjengelig enn noen andre i verdenstoppen, så dette liker vi.

Få med deg chess.coms rapport og videoen fra runden.

For øvrig er jeg fullstendig uenig med Simen Agdestein som mente Magnus Carlsen var arrogant som spilte videre i remisstillingen. Det bør være helt innenfor å gjøre alle mulige forsøk, selv om det er en verdensklassespiller som er motstander.

SE OGSÅ: Carlsen i skrifteboksen: – I dag må jeg trylle

Ellers er det verdt å få med seg verdensrekordforsøket til Magne Sagafos og Joachim Berg-Jensen. Det kan følges direkte på tv2.no.

LES OGSÅ: Magne og Joachim skal spille sjakk i (minst) 42 timer

 

(Besøkt 433 ganger, 1 besøk i dag)