Stormesteren aner ikke hva som venter ham

Youtube-videoer der kjente stormestere spiller sjakk over nettet har blitt mer og mer populært de siste årene. Kjente navn som Peter Svidler, Jan Gustafsson og Lawrence Trent spiller jevnlig slike lynsjakkmatcher på sjakknettstedet chess24.com. Det gir en unik mulighet for amatører til å møte sterke spillere.

Også Internet Chess Club (ICC) har begynt å lage videoer, kjent som såkalt Banter Blitz. Den amerikanske stormesteren Maxim Dlugy, kjent som en beste lynsjakkspillerne på nettet, aner ikke hva som venter ham i denne videoen som ble sluppet i april. Nylig tok den helt av på nettet etter å ha blitt vist på nettforumet Reddit. Nå har den nær én million visninger.

Brukeren TrickyMate hadde kun 1400 i rating og stormesteren hadde nok forventet en lett match. Slik gikk det ikke.

– Hva i alle dager det det som skjer? Jeg har ikke sett dette før, utbryter en lettere sjokkskadd Dlugy. Partiet begynner 8 minutter og 55 sekunder inn i videoen.

Også Gustafsson fikk trøbbel i et av lynsjakkpartiene han spilte på chess24. I denne videoen gikk det virkelig galt mot norske Johan-Sebastian Christiansen (17).

– Jeg ble fullstendig utspilt, sa Gustafsson da det gikk galt.

I videoen under er det chess 24s Anna Rudolf og Sopiko Guramishvili, kjent som Miss Strategy og Miss Tactics fra chess24 som går ned. Motstander er norske Even Emberland.

(Besøkt 830 ganger, 1 besøk i dag)