– Må prøve å spille noe jeg ikke har sett på sammen med Jon Ludvig

Laurent Fressinet fikk en lett dag på jobben mot 15-årige Aryan Tari. Foto: Tarjei J. SvensenLaurent Fressinet fikk en lett dag på jobben mot 15-årige Aryan Tari. Foto: Tarjei J. Svensen

Storfavoritten Laurent Fressinet fikk en veldig lett dag på jobben i 1.runde. I dag venter toppoppgjøret mot Jon Ludvig Hammer.

av Tarjei J. Svensen

Laurent Fressinet ble den første seierherren i EnterCard Chess Qualifier da han utspilte Aryan Tari i 1.runde søndag.

Franskmannen kom godt ut av åpningen og det 15-årige talentet gikk rett inn i det som på sjakkspråket kalles en prepp. Tari ble presset tilbake og tvunget til å sette springeren på e8.

Allerede da var stillingen vanskelig for det norske talentet.

– Jeg fikk akkurat det jeg forventet i dag. Det er en veldig vanskelig stilling å spille for svart hvis du ikke helt vet hva du gjør. Åpningsforberedelsene mine fungerte utrolig bra, sa Fressinet til Sjakkbloggen etter partiet.

Selv om 33-åringen fikk en lett match i 1.runde, hadde han på ingen måte tenkt å undervurdere nordmannen.

– Det gikk lettere enn forventet i dag for han er en veldig bra spiller. Som mange andre unge spillere, har jeg sett at han er god når han får initiativet. Det var derfor jeg valgte denne varianten i dag.

LES OGSÅ: Hammer: – Den best tenkelige starten

Hvordan blir det å møte Jon Ludvig i morgen?
– Det er alltid litt … vi deler jo mange åpningshemmeligheter, så jeg må prøve å finne noe vi ikke har sett på sammen og bare prøve å spille et parti sjakk!

Det spørs om franske Fressinet får det like lett mot Hammer i dag. Foto: Tarjei J. Svensen

Det spørs om franske Fressinet får det like lett mot Hammer i dag. Foto: Tarjei J. Svensen

Aryan selv var ikke overraskende skuffet etter det svake partiet, men har ingen problemer med å holde motet oppe før møtet med Agdestein i 2.runde.

– Det er bare å ta ett parti om gangen. Det blir spennende å møte Simen. Vi får se, smiler den nøkterne 15-åringen.

2. runde kan du følge direkte på TV 2 Sportskanalen, på tv2.no, chess24 eller Chessbomb. Da møtes Hammer – Fressinet, Hansen – Grandelius og Tari – Agdestein. Se hele oppsettet.

(Besøkt 470 ganger, 1 besøk i dag)